22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Manisa ve Çanakkale'de miting

Manisa ile Çanakkale'de bugün yapılacak olan "Cumhuriyete Sahip Çıkalım" mitingleri ve Marmaris'teki yürüyüş için hazırlıklar tamamlandı. Demokratik kitle örgütleri, kadın dernekleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) desteklediği mitingler için geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına yakın olan TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evinin civarında önlemin artırılacağı belirtildi. 

Manisa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nalan Güler, saat 10.00'dan itibaren Manisa Öğretmenevi önünde toplananların aralıklarla mitingin yapılacağı Sultan Meydanı'na yürüyeceğini söyledi. Güler, saat 12.30 - 14.00 arasında yapılacak mitingde, katılan sivil toplum kuruluşunu tanıtan pankart, Türk bayrağı ve Atatürk posteri dışında hiçbir flama ve pankart açılmayacağını, valilik tarafından onaylanmış slogan ve dövizler dışında herhangi bir pankart kullanılmayacağını, slogan atılmayacağını bildirdi. 

Mitingde Tolga Çandar ile Yunus Kırılmış türkü söyleyecek. Yazar Sevgi Özel, yazar Şükran Soner, gazeteciler Tuncay Özkan ile Hulki Cevizoğlu, Manisa Tabip Odası Başkanı Devrim Akseki ve Manisa Eczacı Odası Başkanı Özgür Özel konuşma yapacak.


Çanakkale 13.30'da
Çanakkale'deki miting de bugün Cumhuriyet meydanında gerçekleşecek. ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, 13.30 - 16.00 saatleri arasında yapılacak olan mitingde bir şölen havası yaratılacağını söyledi.
Akyalçın, "Mitingde Prof. Nur Serter ile Tuncay Özkan konuşacak. Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Bursa ve diğer civar illerden 25 bin kişinin katılmasını bekliyoruz" dedi.


Marmaris'te yürüyüş
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bugün Armutalan Güzelleştirme ve Kültür Derneği'nin (ARDER) organize ettiği yürüyüşün sloganı "Cumhuriyet İçin Sen de Yürüyüşümüze Katıl" olacak. Katılımcıların beyaz kıyafetler giyeceği yürüyüş saat 11.00'de Marmaris Adliyesi önünden başlayacak ve Atatürk Anıtı önünde sona erecek. ARDER Başkanı Şennur Ünlü, "Beyaz kıyafetler içinde ellerimizde Türk bayraklarıyla yürüyeceğimiz yolu lale bahçesine çevireceğiz" dedi.


Anneler Günü'nde
İzmir'deki cumhuriyet mitingi ise Anneler Günü olan 13 Mayıs Pazar günü düzenlenecek. Alsancak Limanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek olan katılımcılar, mitingde sadece Türk bayrağı taşıyacak.
İzmir Barosu'nda önceki gün yapılan toplantıya Atatürkçü Düşünce Derneği, Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Barosu, Tabipler Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Okurları, Eğitimciler Derneği, Emekli Subaylar Derneği, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ege Sivil Toplum Birliği, CHP, DSP, İP, GP, HYP, Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Vakfı katıldı.
Ege Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurselen Toygar, 13 Mayıs'ın Anneler Günü'ne denk gelmesinin kadın katılımını daha da artıracağına söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 10:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim İleri IP: 88.229.201.xxx Tarih : 5.05.2007 12:35:45
Hala 3 maymunu oynayıp halkı duymamazlıktan gelenler mi var?