19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Manken Liza Hoppe'ye karikatür tehdidi

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Christian Hoppe'nin manken kızı Liza Hoppe'nin İslam dünyasının tepkisini çeken Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerden dolayı ölüm tehdidi aldığı iddia edildi.

Gazeteci-Yazar Serkan Oral, 'Ojeli Aşk' kitabının tanıtımı dolayısıyla Akköprü Migros'ta imza günü düzenledi. İmza gününe TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile sanatçı Safiye Soyman da katıldı. Oral, kitabın kapağında fotoğrafı yer alan Danimarka Büyükelçisi Christian Hoppe'nin kızı Liza'nın tanıtıma katılmasının beklendiğini belirterek, "Kendisi ile telefonla görüştüm.

Karikatürlerden dolayı tehdit alıyormuş. Elçilikten dışarı çıkmayacakmış. Babası da tepki geleceğinden endişe ettiği için izin vermemiş. Ayrıca elçilik görevlileri de tehdit ediliyormuş" dedi.

TOKİ Başkanı Bayraktar ise, 'mortage' sistemine değindi. TOKİ'nin esas görevinin halkın fakir ve yoksul kesimine yönelik konut yapmak olduğuna işaret eden Bayraktar, gecekonduları kaldırarak kentleri modern hale getirme, fakir halkı konut sahibi yapma noktasında büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. TOKİ'nin 200 bin konut üretimine doğru ilerlediğini vurgulayan Bayraktar, "Bu projeler kapsamında, 150 tane ilköğretim okulu ve lise ile gerekli sağlık ve sosyal tesisleri yaptık. Gecekondu olgusunun kırılması için çok büyük gayret içerisindeyiz" dedi.

Konutlar konusunda bütün belediyelerle iş birliği halinde 2006 ve 2007 yılında gecekondu bölgelerinde kentsel yenilemeye yönelik olarak ağırlık vereceklerini bildiren Bayraktar, TOKİ'ye büyük şehirlerde 15 bin ile 50 bin arasında değişen rakamlarda müracaatlar olduğunu söyledi.

Öte yandan, imza gününde Safiye Soyman kendisini aldattığı şüphesi ile ayrılma kararı aldığı 7 yıllık sevgilisi iş adamı Faik Öztürk ile de bir araya geldi. Soyman, Faik Öztürk'ün gazetelere 'yeni sevgilisi' diye yansıyan kişinin kuzeni olduğunu öğrendiğini belirterek, "Onun beni aldatacağını zannetmiyordum, yanılmadım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 20:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?