19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mardin'de film gibi kaza

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 11 yaşındaki bir çocuk, üzerine dökülen benzinin jeneratörden çıkan kıvılcımla alev alması sonucu yanarak yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Zeynel Abidin Mahallesi Kapalı Çarşı'da meydana geldi. Kapalı Çarşı'da dükkanı bulunan bir esnaf, elektriklerin kesilmesi üzerine jeneratörünü çalıştırmak istedi. Esnafın jeneratöre benzin boşalttığı sırada koşarak gelen Hamdullah Kaya (11), dengesini kaybederek benzin bidonunun üzerine düştü ve bidondaki benzinin bir kısmı Kaya'nın üzerine döküldü. Bu sırada çalışan jeneratörden çıkan kıvılcım, Kaya'nın üzerindeki benzinin bir anda alev almasına sebep oldu. Alev topuna dönen Kaya, ne yapacağını şaşırarak hızla koşmaya başladı. Esnaflar, su ve battaniyelerle müdahale ederek ateşi kısa sürede söndürdü. Vücudu yanan çocuk, motosikletle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından, çocuğun ciddi yanıklarının olması nedeniyle Mardin'e sevkine karar verildi. Ancak 112 Acil Servisi'ne ait ambulans Mardin'e hasta götürdüğü için Kaya, bir türlü Mardin'e gönderilemedi. Durumu kritik olan çocuğun mutlaka ambulansla Mardin'e götürülmesi gerektiğini belirten yetkililer, Mardin'den ambulansın gelmesinin beklenmesini veya özel hastanenin ambulansının getirilmesini söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar, özel hastaneye ait bir ambulans çağırarak çocuğun Mardin'e götürülmesini sağladı. Yaşanan ambulans krizi nedeniyle duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Bu ne biçim iş? 150 bin nüfuslu bir yerde bir devlet hastanesinde sadece 1 adet ambulans olur mu? 1 saattir bu çocuk acılar içinde kıvranıyor. Ambulans bekliyor. Ayrıca, özellikle de uluslararası bir yolun geçtiği bir ilçede her gün birçok kaza oluyor. Hastalar 1 ambulans olduğundan ya üst üste ya da özel araçlarla Mardin'e götürülüyor. Artık buna bir çözüm bulunsun" dedi. 

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 20:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?