20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Marmaris yangını söndürülemedi

Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasında öğle saatlerinde başlayan yangın, sürekli yönü değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. 

Yangını söndürme çalışmalarında Muğla, Denizli, İzmir ve Aydın'dan takviye gelen 7 helikopter, 1 uçak, 50'nin üzerinde arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığının itfaiye araçları kullanılıyor. Söndürme çalışmalarını 300'den fazla orman işçisi ve askerler yapıyor.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda askerler yangının askeri bölgeye ulaşmasını önlemek amacıyla kazma ve küreklerle şeritler oluşturdu.

Yangına müdahale eden orman işçileri ve askerler, rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahalede zorlanıyor. Çok sayıda orman işçisi, duman nedeniyle zehirlenme tehlikesi atlattı.

Yangın bölgesinde, çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor.

Bu arada, yangına müdahale amacıyla bölgeye gönderilen bir iş makinesinin yoldan çıkarak devrildiği, yaralanan sürücünün hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, yangın bölgesine ulaşan AA ekibi, alevlerin arasında mahsur kaldı. Muhabirlerin telefonla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'a ulaşması üzerine, bölgeye ekip gönderildi. Ekipler, mahsur kalan AA ekibini güçlükle bölgeden çıkarabildi.

YANGIN NEDENİ YILDIRIM DÜŞMESİ

Orman yangınının gece düşen yıldırım nedeniyle başladığı sanılıyor. Karadan denize doğru ilerleyen sarp arazideki yangın, şu ana kadar yaklaşık 60 hektarlık alana yayıldı. Yangının ilerlediği yönde herhangi bir yerleşim biriminin bulunmadığı belirtildi. Yangın nedeniyle ilçenin üzerine siyah bir duman tabakası kapladı. Helikopterlerin yoğun duman nedeniyle alevlere müdahale etmekte zorlandığı bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, bölgede 44 derece olan hava sıcaklığının yangının etkisiyle 50 dereceye kadar yükseldiğini belirterek, “Bu da söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Yangının başladığı saatlerde saatte 50 kilometre hızla esen rüzgarın hızı 22 kilometreye kadar düştü. Ancak, buna rağmen yangının geniş bir alana yayılması ve arazinin sarp olması nedeniyle kontrol altına alınmasında güçlük çekiliyor” dedi.

...
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?