18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Marmaris'te jet-skiler yasaklandı

Kıyıbölgelerinde jet-ski ve sürat teknelerinin neden olduğu kazalar üzerine tetbir alan Sahil Güvenlik ekiplerinin incelemelerinin ardından Marmaris'te, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda sahillerde faaliyet gösteren jet-skiler yasaklandı.

Marmaris İlçe Sportif Kurulu'nun aldığıkararla sahildeki tehdidi ortadan kaldırmak maksadıyla kapasite fazlası, denize elverişlilik belgesi olmayan ve sezon başında beyan edilmeyen tüm su sporları araçlarıfaaliyetten men edildi.

Ayrıca; Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 15 günde 87 sahil güvenlik botu tarafından 16-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, kanuna aykırıdavranan 864 tekneye 57 bin 439 YTL idari para cezasıverildi.

Uygulamalara, 87 sahil güvenlik (SG) botu, 9 helikopter, 29 kontrol botu, 10 KıyıSularda Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (KEGAK) ile 28 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET) katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Marmaris KaymakamıCemalettin Özdemir, jet-skilerin, turizm amaçlısu sporlarıyönetmeliğinde tanımlanmamışsu sporlarıaraçlarıolduğunun altınıçizerek, " Bunların denize elverişlilik belgelerini liman başkanlığından almadıklarıiçin tamamınıfaaliyetten men ettik. Bunlar hem kavgalara, gürültülere hem de kazalara sebep oldu.

Ayıca Sayın İçişleri Bakanımızın bu konuda bir talimatıoldu. Turistlere rahatsızlık vermemeleri ve kazaların önüne geçilmesi için yasaklanmasıgerekiyordu " dedi. Marmaris Boğazı'nın çok dar olduğu için jet-skilerin büyük tehlike arz ettiğini de vurgulayan Kaymakam Özdemir, "İçmeler Beldesi daha dar bir alan olduğu için burada geçen yıl bu faaliyetleri yasaklamıştık.

50'ye yakın jet-ski var Marmaris'te. Bunlar ancak liman başkanlığından denize elverişlilik belgesi alırlarsa, o zaman parkurlarında faaliyet gösterebilirler. Ayrıca sezon başında ilçe sportif kuruluna bir liste bildirilir. Biz onlarıdeğerlendiririz ve kapasitelerini kendilerine bildiririz. Bu kapasite üstünde çalıştırılan araçların hepsi de iptal edildi " diye konuştu.

Öte yandan, su sporlarıyapan esnaf ise jet-skilerin neden yasaklandığınıanlayamadıklarını belirterek, " Devlet kontrol edemediği için yasakladı. Şu ana kadar Marmaris'te kaydadeğer bir kaza veya olay yaşanmadı. Neden yasaklandığına anlam veremedik " dediler.

Yasaklanma belgesinin tebliğedilmesinin ardından, Marmaris sahilllerinde bulunan 50'ye yakın jet-ski karaya çekildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 19:53:53
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 00:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?