22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Maskeli PKK'lılardan korkunç itiraflar

Geçen hafta Kandil Dağı’ndan kaçarak Habur’da güvenlik güçlerine teslim olan 4 PKK’lıdan 3’ü, yüzlerine maske takılarak basına gösterildi. Teröristler, ABD askerleri 2 kamyon dolusu M-16’yı örgüt liderlerine teslim etti” dedi

Kandil’deki PKK kampından kaçan 1’i kadın 4 teröristten 3’ü dün Silopi’deki Verimli Jandarma Karakolu’nda basının karşısına çıkarıldı. Teröristler şok itiraflarda bulunurken örgütün Kuzey Irak’taki son durumu hakkında bilgi de verdi. İşte örgüte inançları kalmadıkları için Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelip teslim olduklarını söyleyen PKK’lıların dehşet ifadeleri...

Operasyon panik yarattı
Biz terör örgütüne kandırılarak katıldık. Bize, ‘Teslim olursanız Türkiye’de kötü muameleyle karşılaşırsınız’ denildi. Ancak burada hiçbir kötü muameleye maruz kalmadık. Son günlerde sınır ötesi operasyon söylentileri örgütte paniğe neden oldu. Bütün kamplar boşaltılıyor.

Patlayıcılar Irak’tan geliyor
Kandil Dağı’ndaki kampa 2 ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduk. Amerikan askerleri kamyonlarla M- 16 marka uzun namlulu piyade tüfeklerini ve çeşitli mühimmatları örgüte aktardı. Patlayıcıların tümü Irak’tan Türkiye’ye sokuluyor.

Kimse kimseye güvenmiyor
Kamplarda kimse kimseye güvenmiyor. Biz bazen kendi aramızda konuştuğumuzda, kamp sorumlusu bize, ‘Siz ajan mısınız?’diyordu. Kampta konuşmalar en az 4- 5 kişi arasında yapılıyordu. 2 kişi birbiriyle konuşsa hemen, ‘Bunlar ajan’deniliyordu. Bu baskılara dayanamadık.

Genç kızlara tecavüz ediliyor
Türkiye, İran, Irak ve Suriye’den genç kız ve erkekler kandırılarak dağa çıkarılıyorlar, Kandil Dağı’ndaki kampa getiriliyorlar. Burada kamp sorumlusu ‘Kava’kod adlı örgüt üyesi, genç kızlara ilaç vererek onları uyuşturup sonra tecavüz ediyordu. Örgüt üyelerine her gün bulgur pilavı ve fasulye veriliyordu. Kaçma eğiliminde olanlar eğer fark edilirse hemen hapis cezasına çarptırılıyordu.

PKK seçime önem veriyor
Hapishane denilen yerde aç susuz bırakılıyorlardı. Bu baskılar nedeniyle bazı örgüt üyeleri intihar etti. Örgüt 22 Temmuz’daki Genel Seçim’e de büyük önem veriyor. Hatta bazı deşifre olmamış elemanlarını bu konuda Türkiye’ye gönderdi.

Sevmek sevilmek yasak!
Sevmek sevilmek yasak. Sevsen de kimse bilmeyecek. Dağda yaşam yok. Türkiye adaletine ve yeni çıkan yasalara güvenip teslim olsunlar. Herhangi bir baskı yok. PKK diye bir örgüt yok artık. Dağdaki arkadaşlarıma sesleniyorum, teslim olsunlar. Burada onları bekleyen güzel bir gelecek var.

Gül: Gereğini yaparız
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD askerlerinin Kandil Dağı’na silah getirdiği yönündeki iddialara Kayseri’den yanıt verdi: “Ben burada olduğum için Dışişleri Bakanlığı gerekli resmi tutanakları verir, askeri yetkililer de gerekli raporları verir. Gereğini yaparız, ister ABD olsun, ister başka bir devlet olsun, bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın.”

ABD: Temasımız olamaz
Amerika’ya ait zırhlı araçlarının Kandil’e silah getirdiği iddiasıyla ilgili NTV’nin sorularını yanıtlayan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schalow ise “PKK ile temasımız olamaz” dedi.

Bir ay önce M-16’lı terörist yakalanmıştıM-16 piyade tüfeği, ABD ordusu silah enstitüsü tarafından geliştirildi. Yapımına 1950’lerde başlanılan M-16’lar, ilk olarak 1960’taki Vietnam Savaşı’nda nam saldı ve 15 NATO ülkesinin envanterine girdi. M-16’larda 5.56x45 mm NATO mermisi kullanılıyor. Etkili menzili 550 metre. Merminin tüfeğin namlusundan ilk çıkış hızı saniyede 975 metre. Bu nedenle özellikle sıcak temas orta menzil muharebelerde tercih ediliyor. PKK’dan bugüne kadar 50 bin silah ele geçirildi. Bunların yarıya yakını Kalaşnikof piyade tüfeği. Ele geçirilen diğer tüfek modelleri ise Kanas, BKC, Dragunov, Arbiki, G-3, M-16, G-1 şeklinde sıralanıyor. Ancak son dönemde PKK’nın M-16 kullanımının yaygınlaştığı belirtiliyor. Son olarak 29 Mayıs 2007’de Van’da ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden bir M-16 çıkmıştı.

İlk 6 ayda 259 terörist etkisiz hale getirildi
Terörle mücadele kapsamında 2007 yılının ilk 6 ayındaki çalışmalarda 116 terörist ölü, 89 terörist sağ olarak ele geçirildi, 54 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Aynı süre zarfında 67 asker şehit oldu. İşte ay ay etkisiz hale getirilen teröristler:

Ay Ölü Sağ Teslim Toplam

Ocak 4 7 7 18

Şubat - 3 5 8

Mart 12 9 7 28

Nisan 41 26 11 78

Mayıs 24 29 9 62

Haziran 35 15 15 65

Toplam 116 89 54 259
Vatan
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 06:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.229.70.xxx Tarih : 2.07.2007 07:24:13
KATİL AMERİKA.MAŞA PKK İŞTE SİZE GERÇEK.ABD VE DİĞER EMPERYALİST DEVLETLER. ÜRETTİKLERİ SİLAHLARI, ORTALIĞI KARIŞTIRMASALAR KİME SATACAKLAR.ÖNCE TESPİT YAPIYORLAR KAVGAYI NASIL ÇIKARTIRIM DİYE TOPLUMU TANIYORLAR VE YAPILAN TESPİTİ İŞLEME KOYUYORLAR. KAVGAYI BAŞLATIYORLAR VE ONDAN SONRADA ÜRETTİKLERİ SİLAHLARA TALEPLER BAŞLIYOR.ÖRNEĞİN DAHA DÜN 1980 ÖNCESİ BU ÜLKEDE 2 KARDEŞ OLAN SUNNİLERLE ALEVİLERİ DÜŞMAN YAPIP YEKDİĞERLERİNE ÖLDÜRTMEDİLERMİ,BUNLARI YAPMADILARMI.?AYNİ OYUNUN DEĞİŞİĞİNİ YENİDEN SAHNEYE KOYDULAR VE BU OYUNLAR YILLARDIR DEVAM ETTİRİLİYOR.YARIN BU İŞ BİTTİĞİNDE BAŞKA BİR SENARYOYU SAHNEYE KOYARLAR VE OYUNCULAR BU OYUNLARI OYNARLAR.BİR İNSANIN DİNİ,MESEPİ,ETNİK KÖKENİ NE OLURSA OLSUN,ÖNEMLİ OLANI İNSAN OLMASI,AKILLI OLMASI DEĞİLMİ.İNSANLARI DOLMUŞA BİNDİREN ABD'DE DÜNYANIN HER TARAFINDAN İNSANLAR VAR VE ABD VATANDAŞI İSELER NERELİSİN DENDİĞİNDE. BU İNSANLAR BEN ABD. VATANDAŞIYIM DİYORLAR.BİZDE İSE BİN YILLIK GEÇMİŞİ OLAN VE BİR ARADA YAŞAYAN KARŞILIKLI KIZ ALIP VERMİŞ VE ADETA ET TIRNAK OLMUŞ,AKRABA OLMUŞ İNSANLAR TAHSİS EDİLEN DOLMUŞA BİNİYORLAR VE BİNDİRİLİYORLAR ÜLKENİN GERÇEĞİ BU VE BU HABERDE OLAYIN FOTOĞRAFI.SAYGILARIMLA.