19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

MEB'den istifa açıklaması: Fuhuş belgesi yok

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, İlköğretim Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Servet Özdemir'in Eskişehir Öğretmenevi'nde bir kadınla fuhuş yaptığı ve bu nedenle istifa ettiği iddialarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca bir inceleme yapılmış, iddiaları subute erdirecek bilgi ve belge bulunmadığından dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır" denildi. 

İlköğretim Genel Müdür Vekili Özdemir ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu'nun istifalarının ardından, iki bürokratın Eskişehir Öğretmenevi'nde kadınlarla fuhuş yaptığı ve bu durumun müfettiş raporlarına yansıdığı için istifa ettikleri iddiaları ortaya atılmıştı. 

İki bürokratın stajyer öğretmenlerle buluştukları, bunun güvenlik kameralarına yansıdığı, görüntülerin yeraldığı CD'nin dönemin AKP İl Başkanı Fikret Dönmez tarafından MEB'e teslim edildiği ileri sürülmüştü. Görüntülerin müfettiş raporuna eklenerek Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Personel Genel Müdürlüğü'ne iletildiği iddia edilmişti.

Bakan soruşturmayı kapattı 

Bürokratlar iddiaları kabul etmezken, Bakan Hüseyin Çelik soruşturmanın kapatılmasını istedi. Ekrem Toklucu, geçen hafta istifa ederken, Özdemir rapor alarak izne ayrıldı. 

Özdemir'in yaşanan gelişmeler nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı öne sürüldü. MEB'den dün yapılan açıklamada da fuhuş iddiaları reddedilerek, "İddialar yerel basın ve kamuoyunda yer alınca bakanlığımızca bir inceleme yapılmış, iddiaları subute erdirecek bilgi ve belge bulunmadığından dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Özdemir hakkında sözü edilen konularla ilgili olarak inceleme, soruşturma veya araştırma yapılmamıştır" denildi.

Fuhuş iddiası yargıya gidiyor

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Servet Özdemir, adının karıştığı iddia edilen fuhuş haberlerine ilişkin dava açacağını kaydetti. Bakanlık, Özdemir hakkında herhangi bir inceleme, soruşturma veya araştırma yapılmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan istifaların ardından gündeme gelen "fuhuş" iddialarını içeren haberler mahkemelik oluyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan MEB İlköğretim eski Genel Müdürü Servet Özdemir, iddiaların asılsız olduğunu belirtirken, yargıya başvuracağını söyledi. Özdemir, istifasının şahsi tercih ve kararının ürünü olduğunu, herhangi bir makam tarafından da talep edilmediğine dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 12:16:12
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 12:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?