22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Meçhul cesedin sırrı çözüldü

Siirt'in Pervari ilçesinde daha önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmadan yaralı kaçan bir teröristin cesedi bulundu.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün Pervari kırsalında düzenlenen operasyon sırasında, 29 Ağustos 2007 tarihinde 7 teröristin ölü, 3 teröristin de sağ ele geçirildiği çatışmadan yaralı olarak kaçan terörist Halil kod adlı Halil Uysal'a ait olduğu değerlendirilen cesedinin sığınakta bulunduğu belirtildi.

Sığınakta bol miktarda yaşam ve sağlık malzemeleri de ele geçirildiği, bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, dün güvenlik güçlerince, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış altı adet patlayıcı madde düzeneği de bulunarak imha edildi.

Van'ın Çatak ilçesi dağlık arazi kesiminde dün sabah arama yapan güvenlik güçlerince de terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan aramada da terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta 12 adet piyade tüfeği, yedi adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir adet el dürbünü ve yüz yirmi bir adet muhtelif fişek bulundu.

Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde pazar günü sabaha karşı yapılan arama-tarama faaliyetinde ise terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış, bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 17:18:33
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 17:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baris IP: 84.44.138.xxx Tarih : 11.10.2007 01:30:56

yazik bir hic ugruna hayatini kaybettin degmezdi. bu böyle kan dökülerek ve kardesin kardesi öldürmesi ile cözülecek bir sorun degil.. BARIS