20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Mehmetçik etten duvar ördü

ŞIRNAK'TAKİ ASKERİ HAREKETLİLİK

Şırnak'ta bulunan Gabar Dağı'nda 4 günden bu yana devam eden askeri hareketlilik bugün de devam etti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasından sonra Şırnak'ta güvenlik önlemleri en üst düzeye çıktı. Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'na bağlı tugaylar ile Seslice, Akçay, İkizce, Çağırsöğüt'ten çıkan özel eğitimli birlikler Gabar Dağı'nda 4 günden bu yana operasyonlarına devam ediyor. PKK'lıların kaçış güzergahlarında ve derin vadilerde özel eğitimli birlikler konuşlandırılırken, operasyonların özellikle Kırkkoyun, Görmeç, Alkemer, Gündoğdu bölgelerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Karadan özel eğitimli timlerin yapmış olduğu operasyonlara havadan da kobra ve süper kobra helikopterlerin de destek sağladığı görüldü. Operasyonların devam ettiği kritik bölgelerde bulunan askerlere takviye olarak çok sayıda asker kaydırılırken, askeri araç konvoyunda bulunan araçların arkasında seyyar mutfakların da olması dikkat çekti.

Özel eğitimli timlerin sınır boyunda adeta etten duvar ördüğü Şırnak'ta olası mayınlı tuzaklara karşı her gün rutin olarak Cizre-Güçlükonak-Cizre Şırnak ve Şırnak-Beytüşşebap arasında mayın arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

ŞIRNAK'TAKİ ASKERİ HAREKETLİLİK
ŞIRNAK'TAKİ ASKERİ HAREKETLİLİK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 15:28:03
Güncelleme :17 Temmuz 2011 Pazar 15:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?