22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mehmetçik kovalıyor, PKK kaçıyor

Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden Kuzey Irak’taki PKK terör örgütünün lojistik kamplarına yönelik topçu atışı icrâ olunduğu bildirildi.


Hakkâri’de İran sınırındaki Dağlıca bölgesinde çembere alınan PKK’lıların Kuzey Irak’a doğru kaçmasını engellemek için Şırnak’tan bölgeye birlik sevkiyâtında bulunuldu.


Şırnak’ta Kato, Gabar, Cudi, Bestler Dereler ve sınır bölgesindeki operasyonlar devam ederken, Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde bulunan komando ve topçu birlikleri ile bölgeyi iyi bilen köy korucular PKK’lıların Kuzey Irak’a kaçmalarını engellemek için Hakkâri sınırına kaydırıldı.


İlçe merkezlerindeki birliklerden Kuzey Irak’ta topraklarındaki sıfır noktasına kaydırılan birlik terör örgütünün lojistik kamplarını top atışına tuttu. Çembere alınan PKK’lılara yardıma gelmesi engellenen teröristlerin Kuzey Irak’ın iç kesimlerine kaçmaya başladıkları bölgeden gelen bilgiler arasında. Yerel kaynaklar helikopterin güvenlik desteği sağladığı operasyonlarda, F-16 tarafından daha önceden tespit edilen kaçış güzergâhının da ağır topçu ateşi altına alındığı kaydedildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 19:52:38
Güncelleme :21 Ekim 2007 Pazar 22:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet demir IP: 85.99.137.xxx Tarih : 21.10.2007 21:23:35

ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzüntülüyüm kahrolsun hainler der hal cevap verilmeli bir türk askeri dünyaya bedeldir o şere fsizlerin kökünü kazımamız gerek şehitlerin ruhları şad olsun .