23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mehmetçik'e bedava konuşma için yasa teklifi

AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, Telgraf ve Telefon Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. Yasa teklifinden halen silah altında bulunan er ve erbaşların yanı sıra İstiklal, Güney Kore ve Kıbrıs gazileri de faydalanabilecek.

Teklif önemli ölçüde ücretsiz telefon konuşması yapılmasını öngörüyor. Yasama ve yürütme dahil 5 maddeden oluşan yasa teklifiyle telefon hizmeti sağlayıcılarının, İstiklal Savaşı gazilerine sınırsız, Güney Kore gazilerine 500, Kıbrıs gazilerine ise 250 ve silah altındaki erbaşlara 75 kontör aylık ücretsiz konuşma hakkı tanınmasını öngörüyor.

Bu, sadece hizmet sağlayıcıyla sınırlı olacak ve kullanıcı tarafından başkalarına devredilemeyecek. Yasa teklifinin gerekçesinde, "Silah altındaki er ve erbaşlarımız toplumları için canından geçme iradesini ortaya koymuş, gazilerimiz ise bunu yapabileceklerini bizzat ispat etmişlerdir. Milletimize şan katan ve tarihimizi destan kılan bu vatan evlatları her alanda taltif edilmelidir" denildi.

Teklifte erbaş ve erlerin birçoğunun kırsal bölgelerden geldikleri ve mali sıkıntılar geçirdikleri, birçoğunun hasretlerini gidermede tek yolları olan bir telefon görüşmesine güçlerinin yetmediğinin gözlendiği belirtilerek, "Bu şartlar altında askerlik yapan kardeşlerimize böylesi bir imkanın tanınmasının önemli olacağı düşünülmektedir. Gazilerimize verilen ücretsiz konuşma hakları ise, bir vefa borcu olarak düzenlenmiştir. İlgili maddeyle bu hakkın devrinin mümkün olamayacağı hükme bağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?