19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mehtap turu yapan teknede patlama

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Damlataş plajı açıklarında tatilcileri mehtap turuna çıkaran Çağdaş 2 adlı teknesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Alev alan teknede bulunan 15 tatilci ile 4 mürettebat denize atlayarak canını kurtarırken, kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kazazedeler sahil Güvenlik Botu ile yat limanından yardıma giden tekneler tarafından sudan çıkarıldı. 

Alanya Yat Limanı'ndan saat 21.00 sıralarında Çağdaş 2 adlı tekne, 15 tatilci ile birlikte mehtap turu için denize açıldı. 4 merettebatın bulunduğu tekne saat 23.00 sıralarında Damlataş plajı açıklarında demirlediği bir sırada makine dairesinde yangın çıktı. Alevlerin tekneye yayılması üzerine tatilcilerle, mürettebat denize atlayarak canını kurtardı. Kısa süre sonra ise teknede büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. 

Patlama sesi ile irkilen sahildekiler yetkililere bilgi verirken, yat limanındaki tekneler ise hemen olay yerine açıldı. Kısa sürede olay yerine giden Sahil Güvenlik Botu ile diğer tekneler denizden kazazedeleri topladı. Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi de kıyıda hazır bekletdi.
Olay yerine gelen Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, “Sadece teknede yangın çıktığını biliyoruz. Kaptandan aldığımız bilgiye göre makine dairesinde yangın çıkmış. Ancak kazada ölen ve yaralanan olmadı'' diyerek kazazedelerin sağlık durumlarının iyi olduğun bildirdi.

GEÇEN YILKİ KAZADA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Alanya'da geçen yıl 16 Temmuz'da yine mehtap turuna çıkan ancak kapasitesinin iki katı yolcu alan ‘Paradise Garden’ adlı tur teknesi batmıştı. Kaptanlık belgesi bulunmayan bir kişinin kullandığı teknedeki, 4 kişi ölmüş, 12 kişi de yaralanmıştı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 10:29:17
Güncelleme :11 Eylül 2006 Pazartesi 11:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?