28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Memurdan bütçeye eylemli takip

Memur ve emekliler, bütçe görüşmeleri boyunca Aralık ayında çeşitli eylemler yapacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin ardından ilk tepkilerini AK Parti Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakarak gösterdiklerini anımsatarak, kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm getirilmemesi nedeniyle seçime kadar bir dizi eylem yapacaklarını söyledi.

Akyıldız, Aralık ayında TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılırken eylemlerinin bir bölümünü hayata geçireceklerini belirterek, "Çalışılan her kurumun bütçesinin görüşüldüğü gün karşılarında Türkiye Kamu-Sen'i görecekler" dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da bütçede emekçilerin ve halkın bulunmadığını savundu.

Tombul, bütçede yatırıma, kamu hizmetlerine ve kamu çalışanlarına kaynak aktarmak yerine, IMF'nin taleplerinin dikkate alındığını iddia ederek, çalışanların bütçeye bakışını, TMMOB ve TTB ile düzenledikleri "referandum" sonuçlarını açıklayarak göstereceklerini söyledi.

"Referandum" sonuçlarını, 5 Aralıkta TBMM Dikmen Kapısında yapacakları açıklama ile kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Tombul, 14 Aralıkta bütçeye karşı hizmet üretmeyerek alanlara çıkacaklarını kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, açıklamasında, bütçede personel giderlerinin reel olarak azaldığını söyledi.

Hükümetin anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerden sonra memur maaş zammını tek taraflı açıkladığına işaret eden Aksu, "Aralık ayındaki bütçe görüşmelerinde memur ve memur emeklilerine yönelik ekstra zam verilmesini istiyoruz" dedi.

Bağlı sendikaların bakanlık bütçeleri görüşülürken taleplerini içeren basın açıklamaları yapacaklarını anlatan Aksu, açıklamaların yerinin ve biçiminin sendikalar tarafından belirleneceğini kaydetti.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de 2007 yılında emeklilere ayrılan kaynağın artırılması talebiyle eylemleri olacağını belirterek, ayrıca bütçeye yönelik düzenlenen eylemlere destek vereceklerini bildirdi.


aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 11:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?