22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mersin'de olaylı Nevruz

Mersin'de, DTP tarafından düzenlenen miting sonrası olaylar çıktı. Esnafa saldırıp, işyerlerinin camlarını kıran göstericiler, polisin müdahalesiyle dağıldı. 

Metropol Miting Alanı'nda gerçekleştirilen Nevruz mitinginin saat 16.00'da sona ermesiyle dağılan göstericiler, grup halinde Fatih Kayabali Caddesi'ne girdi. Burada terör örgütü lehine sloganlar atan yaklaşık bin kişilik grup, Türk bayrakları asılı apartmanlarda oturan vatandaşları yuhaladı. Ardından Yeni Mahalle 55 Sokak'a gelen grup, burada çöp konteynırlarıyla yolu trafiğe kapatmak istedi. Bu girişim, grubun içerisindeki bazı kişiler tarafından engellendi. Göstericiler, daha sonra aynı sokak içerisinde esnafa taşlı saldırıda bulundu. Sandalye ve koltukları esnafın üzerine atan göstericiler, işyerlerinin camlarını kırdı. 

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na çıkan göstericiler, burada hareket halindeki araçlara saldırdı. Taşkınlık yapan gruba çevik kuvvet ve sivil polis ekipleri müdahale ederken, bazı göstericiler yaka paça gözaltına alındı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. 

Göstericiler, daha sonra Siteler ve Yeni Pazar mahalleleri istikametine giderek dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 17:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?