16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mesrob II'ye hakarete ceza

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II'ye cep telefonlarından gönderdikleri e-maillerde hakaret ve tehdit suçunu işledikleri öne sürülen 2 kişi para cezalarına çarptırıldı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gökmen Akman ile Hasan Ezer katılmadı. 

Davayı karara bağlayan hakim, Gökmen Akman'ı hakaret suçundan 1 ay hapis ve 880 YTL para cezasına çarptırdı. Hakim, hapis cezasının süresini dikkate alarak bunu da günlüğü 11 YTL'den 330 YTL para cezasına çevirdi. 

Hasan Ezer hakkında hakaret suçundan açılan davanın şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle düşürülmesine karar veren hakim, Ezer ve Akman'ı tehdit suçundan ise 7'şer gün hapisle cezalandırdı.

Hakim, suçun işleniş özellikleri ve hapis cezasının süresini dikkate alarak Akman ve Ezer'in bu cezalarını 77'şer YTL para cezasına çevirdi.

Kararla, Akman toplam 1287 YTL, Ezer de 77 YTL para cezasına çarptırılmış oldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Nazmi Yelkenci tarafından hazırlanan iddianamede, Gökmen Akman ile Hasan Ezer'in, 13 Ekim 2004 tarihinde cep telefonlarından Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II'nin bilgisayarına e-mail gönderdikleri belirtiliyordu.

İddianamede, bu e-maillerde, “Eğer kelleni koruyamıyorsan geri çekilmenin faydası olmaz”, “Kafayı yedireceğiz sana”, “Seni bitireceğiz” şeklinde tehdit ve hakaretlerin bulunduğu öne sürülüyordu.



A.A
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 12:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?