22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Meteoroloji'den buzlanma uyarısı

Yurdun büyük bir bölümünde hava çok bulutlu olacak. Buzlanma ve don uyarısı yapılırken, yurdun büyük bir bölümü de yağışlı geçecek.

Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığı bugün ve yarın batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Sıcaklıklar, cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yağışlar, Karadeniz kıyılarında etkili olmak üzere kıyılarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya çevreleri yağışlı geçecek.Rüzgar yurdun kuzeybatı kesimlerinde karayelden kuvvetli olarak esecek.

Ege kıyılarında ve Marmara'da yarın yağış beklenirken, Ege'nin iç kesimlerinde ve İç Anadolu'nun batısında akşam saatlerinde kar yağışı olacak. Doğu Karadeniz'de de sabah saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
DOĞU'DA KAR YOLLARI KAPATTI

Doğu Anadolu Bölgesi’de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bölgede binden fazla köy ve mezraya ulaşım sağlanamazken, karla mücadele ekipleri de fırtına ve tipi yüzünden çalışma yapamıyor.

Van, Hakkari ve Bitlis’e iki gündür aralıksız yağan kar nedeniyle çok sayıda kar ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van kent merkezinde 20, Hakkari’de 70, Bitlis’te 80 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1.5 metreyi aştı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Van’da 300, Hakkari’de 130, Bitlis’te 300 köy ile 380 mezraya ulaşılamıyor. Etkili olan tipi, ekiplerin yol açma çalışmalarını da olumsuz etkiliyor.

Şehirlerarası yollarda trafik kontrollü sağlanıyor. Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki kar yağışının aralıklarla süreceğini söyledi.

anka
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 15:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?