19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Meteoroloji'den sel ve şiddetli lodos uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara`nın batısı, Ege ve Akdeniz`de etkili ve sürekli sağanak yağışlara bağlı olarak sel ve su baskınları yaşanabileceği, güney illerinde Mısır ve Libya üzerinden taşınan toz nedeniyle sağanak yağışlarla birlikte çamur da görülebileceği uyarısında bulundu.

Açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava yurdun batı kesimlerinde etkisini sürdürüyor. Son 48 saat içerisinde metrekarede; Muğla`da 97, Marmaris`te 95, Edirne`de 63, İzmir`de 60, Kırklareli`nde 52, Manisa`da 50, Çanakkale ve Finike`de 46, Dikili`de 40, Antalya`da 36, Bodrum`da 27, Balıkesir`de 26, Isparta`da 24, Denizli ve Tekirdağ`da 20 kilogram yağış kaydedildi.

Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülen yağışların bugün ve yarın güney ve batı kesimlerde etkili ve sürekli olmak üzere devam edeceği tahmin ediliyor.

Yurdun iç ve batı kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi ve lodosla birlikte artan hava sıcaklığının hafta ortasında kuzey kesimlerde 2-4 derece azalması bekleniyor. Yağışlı havanın hafta sonuna kadar yurt genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşlar, ``etkili ve sürekli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar`` ile kuvvetli lodos nedeniyle soba gazı zehirlenmelerine karşı uyarıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 14:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?