16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Metrocity'yi sarsan boşanma davası

Metrocity’nin varisi Onur Ağım’dan boşanmak için 1 milyar dolarlık malvarlığının yarısını isteyen Burcu Ağım, hileli şekilde mal ayrılığı sözleşmesi imzalatılarak kandırıldığını ileri sürdü. Burcu Ağım’ın şikayeti üzerine eşi Onur Ağım, kayınvalidesi Meral Ağım, görümcesi Seda Gengörü ve noter katibi İsmet Can hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açıldı.

İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı’nca düzenlenen iddianameye göre, şikayetçi Burcu Ağım, 1996 yılında evlendiği Muammer Onur Ağım ile Anıl adında bir çocuklarının olduğunu belirterek, 2001 yılındaki ekonomik kriz nedeniyle Ağım ailesinin mal varlığını korumak için hukuk dışı yollara başvurduklarını ifade etti. Burcu Ağım, eşi Onur Ağım, kayınvalidesi Meral Ağım, görümcesi Seda Gengörü tarafından malların alacaklılardan ve devletin yasal takip organlarından korunması amacıyla oğlu üzerine devir yapmaları gerektiğini söyleyerek kandırıldığını öne sürdü.

Eve gelen Beşiktaş 5. Noter Katibi İsmet Can’ın sözleşmenin başlık kısmını eliyle kapattığını ileri süren Burcu Ağım, oğlu üzerine mal devri yaptığını sanarak kendisine okutulmayan ve aslında mal ayrılığı sözleşmesi olan kağıdı imzaladığını belirtti. İddianamede Burcu Ağım’ın eski eşi ve ailesi ile noter katibi İsmet Can’ı savcılığa şikayet ettiği, ancak yapılan soruşturmada bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Bunun üzerine Burcu Ağım’ın avukatı aracılığıyla Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunduğu, takipsizlik kararının kaldırılması üzerine de dava açılmasının zorunlu olduğu belirtildi. İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan Onur Ağım, Meral Ağım, Seda Gengörü ve İsmet Can’ın nitelikli dolandırıcılık suçundan 5’er yıldan 14’er yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar.
Özden ATİK - Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 07:48:26
Güncelleme :25 Haziran 2007 Pazartesi 08:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?