20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

MHP önünde yakışmayan arbede

Partililer, liderleri Bahçeli'nin 'gerilim kaygısı'yla yayımladığı genelgeden hemen sonra, Türk Emekli Subaylar Derneği öncülüğünde bir grubun Genel Merkez önüne bıraktığı siyah çelenge tepki gösterdi, gruba laf attı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) öncülüğünde, aralarında emekli Tuğgeneral Nuri Güneş ile gazilerin ve şehit yakınlarının da bulunduğu bir grubun MHP Genel Merkezi önüne bıraktığı siyah çelenge bazı partililer sert tepki gösterdi. Gruba laf atan ve çelengi parçalayan partililer ile polis arasında arbede çıktı. MHP'lilerin, aralarında Kore ve Kıbrıs gazilerinin de bulunduğu gruba yönelik tepkisinin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "gerilim kaygısı" ile yayımladığı genelgeden hemen sonra parti merkezi önünde gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, yükseköğretimde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliği çalışmalarını protesto etmek amacıyla TESUD Genel Başkan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Güneş'in öncülüğünde MHP Genel Merkezi önünde bir araya geldi. 

Bu sırada, robokop kıyafetli çevik kuvvet ile terörle mücadele ekiplerinin (TEM), MHP'nin önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Gruptakiler, üzerinde "tarifsiz düş kırıklığımızla" yazılı siyah çelengi genel merkez binasının etrafını çevreleyen demir korkulukların önüne bıraktı. 

Bu arada genel merkez önünde toplanan MHP'liler, aralarında Kore ve Kıbrıs gazileri bulunan gruba, "Çelengi yanlış yere getirdiniz. DTP'ye götürün. Biz cumhuriyeti de devleti de sizden iyi koruruz" diyerek laf attı.

Çelenk havalarda uçtu
Dernek üyelerinin siyah çelengi bıraktığı sırada polis barikatını aşan bazı partililer, çelenge saldırdı. Partililerin tekmeleyerek saldırdığı çelenk havada uçuşurken, emniyet güçleri olaya müdahale etti. Ancak çevik kuvvet ekipleri, kendilerine saldıran hiçbir MHP'liyi gözaltına almadı. Grup, çelengi bırakırken basın mensuplarına, MHP milletvekillerine yönelik kaleme alınan mektubu dağıttı. Mektupta, şunlar kaydedildi:
"Bu girişimin, üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde de gerginlik yaratacağı, ayrımcılığa ve kutuplaşmalara yol açacağına inanmaktayız. Atatürkçü halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın, gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz. Sizleri, geniş hak kesimlerinin sesine kulak vermeye, yargının devrim yasalarına ait kararlarına uymaya, halkla mutabakata ve bunun gereği olarak söz konusu anayasa ve değişiklik düzenlemelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz. 

Özellikle demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne inanan, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına ant içen ve ulusun tümünü temsil eden siz saygıdeğer milletvekillerimize soruyoruz: Siz de mi?"

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?