15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

MHP'li başkan ve 11 kişi serbest

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nde, görevi kötüye kullanma, silahla tehdit, imar kirliliğine yol açma, evrakta sahtecilik, ihalede usulsüzlük ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan Belediye Başkanı MHP'li İdris İspirli'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

Haklarında, geçen aralık ayında yapılan suç duyurusunu dikkate alan Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı operasyonla, önceki gün gözaltına alınan Belediye Başkanı İdris İspirli, Meclis Üyeleri Oğuz Akarfırat, Mehmet Boran, Müteahhit Engin Yeniçeri, belediye çalışanları Hülya Aktaş, Hatice Söyler, Ramazan Koyunca, Serkan Koç, Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı.
El koyulan evrak üzerinde bilirkişilerin de çalışma yapacağı soruşturmanın seyrine göre savcılık tarafından dava açılabileceği bildirildi. Soruşturma devam ettiği için açıklama yapmayan Başkan İspirli, meclis üyeleri ve belediye çalışanları adliye kapısında yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Meclis Üyesi Oğuz Akarfırat ve Müteahhit Engin Yeniçeri'nin yanında çalıştığı belirtilen 4 kişinin ise, dün akşam saatlerinde, haklarında delil bulunamadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.

Jandarma ve polisin, belediyeye ve Belediye Başkanı İdris İspirli'nin evine önceki gün baskın düzenlenmiş, bazı evrak ve bilgisayarlara el konulmuştu. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı İdris İspirli ile Meclis Üyeleri Oğuz Akarfırat ve Mehmet Boran aralarında bulunan birçok kişinin ifadelerine başvurmuştu.

Belediye Başkanı İspirli'nin evinde ve belediyedeki el konulanarak incelemeye alınan evrakın, bilirkişi raporlarının 45 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Belediye Başkan İspirli hakkında, görevi ihlal ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından İçişleri Bakanlığı'na, dosya gönderileceği de belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 16:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?