16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

MHP'li yöneticinin gizemli ölümü

Kayıp MHP yöneticisi, ortağının evinde gömülü bulundu... Van'da 1 ay önce ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan MHP Van eski il yönetim kurulu üyesi Murat Çalışkan'ın cesedi, iş ortağı Hasan Baykır’a ait evin bahçesinde toprağa gömülü bulundu. Hasan Baykır’ın ise 1 ay önce yurtdışına çıktığı ve halen dönmediği belirtildi.

Van’da gıda ithalatı ve ihracatı üzerine şirketi bulunan evli 2 çocuk babası 42 yaşındaki Murat Çalışkan, 5 Aralık 2006’da evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. 3 gün bekleyen Çalışkan’ın eşi, Van Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu bildirdi. Asayiş Şube ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, Çalışkan’ın iş ortağı Hasan Baykır’ın evine dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Evde ve bahçede yapılan aramalarda Çalışkan’ın cesedi bahçede toprağa gömülü olarak bulundu. Yapılan incelemede Çalışkan’ın bir ay önce başından silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

ORTAĞI İRAN'A GİTMİŞ

MHP Van il yönetim kurulu üyeliğinden 5 ay önce işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa eden Murat Çalışkan’ın, Hasan Baykır’la iş ortaklığı yaptığı belirtilirken, Baykır’ın da aynı tarihlerde Van’ın Saray İlçesi’ne bağlı Kapıköy sınır kapısından İran’a gitmek üzere çıkış yaptığı ve bir daha geri dönmediği belirlendi. 

Çalışkan’ın ailesine teslim edilen cenazesi, bugün Van Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Fahrettin GÖK/DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 14:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rahim çalışkan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 28.11.2007 10:10:01

herkesin hesabı ayrı.ama ALLAH ın hesabı da var