22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Milli Piyango Müdürü'ne son görev

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, Maliye Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi önünde düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak için Maliye Bakanlığı’nda ve Milli Piyango idaresi önünde tören düzenlendi.

İhya Balak için düzenlenen törene Milli Piyango İdaresi ve Maliye Bakanlığı'ndan çok sayıda bürokrat ve memur katılırken, Maliye bürokratlarının hemen hemen tamamı binadan birlikte çıkarak törendeki yerlerini aldı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, önceden planlanan bir toplantısı için Eskişehir’de bulunduğundan törene katılamadı. Eski Maliye Bakanı Sümer Oral, eski Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu ise Milli Piyango ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen törenlerde hazır bulundu.

Milli Piyango önündeki törende konuşma yapan eski Bakan Oral, Balak’ın Maliye’nin yetiştirdiği değerli bir insan olduğunu, devlet idaresi görevinde böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzüntü verici olduğunu belirtti. Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ziya Süer ise yaptığı konuşmada, Balak’ın haince ve insanlık dışı bir saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti. Süer, Balak’ın namuslu ve şerefli bir insan olduğunu vurgulayarak, “Kendisi böyle bir olaya maruz kalacak en son insandı. Burada bir tabut daha olabilirdi, maalesef ve şans eseri kurtulmuş durumdayım” dedi. Süer'in, konuşması sırasında gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Balak için Maliye Bakanlığı önünde de bir tören düzenlendi. Burada konuşma yapan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Balak’ın namuslu bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Balak, yarın babasının yaşamını sürdürdüğü Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyünde toprağa verilecek.

Öte yandan, Balak'ın Çanakkale'de düzenlenecek cenaze törenine katılmak isteyenler için Milli Piyango İdaresi tarafından otobüs kaldırılacak.

ANKA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 18:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?