22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Minibüs durağına bomba

Diyarbakır'ın Ofis semtindeki minibüs durağında meydana gelen patlamada, yaralananların sayısının 7 olduğu belirlendi. Yaralı vatandaşlardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.


Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Ofis Semti Gevran Caddesi'ndeki patlama, minibüs durağındaki bir bisikletin selesine konulan patlayıcı nedeniyle meydana geldi.

Yetkililer, patlayıcının cinsinin henüz belirlenemediğini ve araştırmanın sürdürüldüğünü söylediler.


YARALI SAYISI 6'YA ÇIKTI

Askeri araçların da zaman zaman personellerini indirip bindirdiği minibüs durağındaki patlamada, yaralananların sayısı 6'ya çıktı.

Yaralananlardan birinin astsubay, birinin üniversite öğrencisi, birinin Yenişehir Belediyesi çalışanı, 3'ünün esnaf olduğu belirtildi.

Yaralı vatandaşlardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'daki patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi. Patlamanın olduğu cadde, temizlendikten sonra trafiğe açıldı.

Diyarbakır'ın Ofis Semti Gevran Caddesi'ndeki minibüs durağında meydana gelen patlamada yaralanan biri astsubay 5'i vatandaş 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Yaralananların Şaban İlkören, Servet Şengül, Sadun Çiftçi, Metin Çınar, Mesut Karadoğan ve Birsen Kalaylı olduğu belirlendi.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Şaban İlkören ile Servet Şengül, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Yetkililer, bir bisiklet selesine konulan patlayıcıyla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirdiler.

Bu arada, patlama sonucu 2 iş yeri ve bir apartmanın camları kırıldı. Patlama nedeniyle trafiğe kapatılan Gevran Caddesi'ndeki temizleme çalışmaları ise tamamlandı. Temizliğin yapıldığı ve emniyet şeridinin kaldırıldığı yol yeniden trafiğe açıldı.

PATLAYICININ CİNSİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'daki patlamanın gazetelerin içine yerleştirilen boru tipli ve zaman ayarlı patlayıcından kaynaklandığı bildirildi.

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Gevran Caddesi'ndeki patlamaya yol açan patlayıcının cinsi belirlendi.

Yetkililer, patlayıcının boru tipi ve zaman ayarlı olduğunu belirterek, “Patlayıcı gazetelerin içine yerleştirildikten sonra bir bisiklet selesine konularak patlatılmış” dediler.

YARALI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Diyarbakır'da meydana gelen patlamada yaralı sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, Ofis Semti Gevran Caddesinde yol kenarına konulan bombanın patlaması sonucu 1'i askeri personel olmak üzere 7 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını belirtti.

Patlayıcı maddenin, sepetli bisikletin arka tekerleği üzerine konulmuş, 30-40 gazete içerisine gizlenmiş şekilde yerleştirilmiş parça tesirli boru tipi bomba olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“İlk belirlemelere göre askeri personel Kıdemli Üstçavuş Fatih Kara ile Şaban İlkören, Servet Şengül, Mesut Karadoğan, Metin Çınar, Sadun Çiftçi ve Birsen Kalaylı isimli vatandaşlarımız yaralanmıştır.

Patlama sonucu yaralanan vatandaşlarımızdan Sadun Çiftçi ve Mesut Karadoğan, Devlet Hastanesinde ayakta tedavileri yapılarak taburcu edilmiş, diğer vatandaşlarımızın ise tedavileri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Askeri Hastane ve Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Yaralılarda hayati tehlike arz eden bir durum bulunmamaktadır.”

Kavak, açıklamasında, olayla ilgili soruşturma ve incelemelerin çok yönlü olarak yürütüldüğünü, şuanda gözaltına alınmış bir şüphelinin bulunmadığını bildirdi.

BAKAN GÜNEŞ'TEN PKK İMASI

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin “olayın oluş biçimi, kullanılan malzeme ve yöntem biçimi itibarıyla bir adres gösterdiğini” söyledi.

Bakan Güneş, seçimlere ilişkin alınacak tedbirlerin ele alındığı ve bölgedeki valililer ve mülki amirlerin katıldığı toplantı sonrasında, basın mensuplarının Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Güvenlik güçlerinin patlamanın hemen akabinde olaya müdahale ettiklerini ve uzman ekiplerin incelemelerini sürdürdüğünü ifade eden Güneş, “Güvenlik güçlerimiz konuyu aydınlatmak ve failleri yakalama hususunda hemen olayın akabinde geniş çaplı bir çalışma başlattılar” dedi.

Güneş, kesin bir yargıya varmanın ancak uzman ekiplerin çalışması tamamlandıktan sonra mümkün olabileceğini dile getirerek, “Kesin açıklama ancak ondan sonra yapılır. Şu anda bir şey söylemek mümkün değil, ama bir patlama var. Olayın oluş biçimi itibarıyla, kullanılan malzeme itibarıyla, yöntem biçimi itibarıyla bir adres gösteriyor. Ama uzman ekiplerimizin çalışması tamamlansın ondan sonra daha net açıklama yaparız” diye konuştu.




 

 

 

 








 

 

 

A.A. / Kenthaber / İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 09:50:25
Güncelleme :15 Haziran 2007 Cuma 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?