19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Minibüsçüler Van'da yol kapattı

Van'da, fazla yolcu taşıdıkları için trafik ekiplerinin ceza yazdığı minibüsçüler, yolcularıyla birlikte Van-Erciş karayolunu bir süre trafiğe kapattılar.

Van-Erciş karayolu üzerinde minibüslere yönelik denetim yapan trafik ekipleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) gelen ve fazla yolcu taşıdığı belirlenen 5 minibüs sürücüsüne para cezası kesti.

Cezaya itiraz eden minibüsçüler, yolcularıyla birlikte yolu araç trafiğine kapattı. Uygulamanın haksızlık olduğunu savunan minibüsçüler, halk otobüslerine aynı uygulamanın yapılmadığını ve bu nedenle para kazanamadıklarını öne sürdüler.

Yoldan geçen diğer minibüs şoförlerinin de eyleme destek vermesiyle yol tamamıyla trafiğe kapandı ve uzun araç kuyrukları oluştu. Bu sırada minibüsçülerin trafik ekipleriyle tartışmaları üzerine çevik kuvvet ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, minibüs sürücüleri ile yolcuları uyararak yolu trafiğe açtı. Araçlarına binen sürücüler, emniyet yetkililerinin ikna etmesi üzerine yolcularıyla birlikte kent merkezine hareket ettiler.
a.a
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 22:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?