22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Minik Cumhurbaşkanı açık vermedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bir ilköğretim okulu öğrencisine devretti. 

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Sezer'in oturması üzerine 10 yaşındaki minik İhsan'ın, "Koltuğa ben oturmayacak mıyım?" sorusu salonda gülüşmelere neden oldu. Minik cumhurbaşkanı gazetecilerin cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin ısrarlı sorularına kaçamak cevaplar verdi. 

Cumhurbaşkanı Sezer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve bir grup öğrenciyi Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Yahya Çavuş İlköğretim Okulu öğrencisi İhsan Taylan Özver'e bıraktı. 

Minik cumhurbaşkanı bir gazetecinin, "Sizce yeni cumhurbaşkanı nasıl olmalı?" sorusuna, "Asil olmalı, Türkiye'yi korumalı" cevabını verdi. 10 yaşındaki cumhurbaşkanı, "Kim cumhurbaşkanı olmalı?" sorusuna ise, "Meclis kararını verecek" sözleriyle politik bir yanıt verdi. Bir gazetecinin, "Yeni cumhurbaşkanının eşi başörtülü olabilir mi?" sorusu üzerine, "Bugünün anlam ve önemiyle ilgili sorular sorarsanız sevinirim" diye konuştu. 

Sezer, minik halefine, "Zor bir görev aldınız, başarılar diliyorum" sözleriyle takıldı.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 81 ilden gelen öğrencileri kabul etti. Sezer, çocukların okuduğu şiir ve şarkıları dinledi, folklor gösterilerini büyük bir keyifle izledi. 

Kabulde konuşan Sezer, salondaki çocuklara, "Sizlerin varlığı ulusça sevincimizi daha da artırmaktadır. Sizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlamının bilincindeki kuşaklar olarak aydınlık Türkiye'yi simgeliyorsunuz. En önemli zenginliğimiz siz çocuklarımızla ve sizleri büyük özveriyle yarınlara hazırlayan toplumumuzun yol göstericisi değerli öğretmenlerimizle övünüyoruz" diye konuştu.
Bugün yüce Türk Ulusu'nun mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Sezer, "Bizlere tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk'e, dava arkadaşlarına, tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize, sonsuz gönül borcu duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden çocuk bayramıdır. Çocukları çok seven Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak çocuklara armağan ederken, sizlere verdiği önemi, sevgisini, inancını ve güvenini göstermiştir. 

Bu ulusal günü sizlere bayram olarak armağan eden Atatürk, aynı zamanda yeni kuşaklara laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet'e sahip çıkma görevini de vermiş, sizlerin bu sorumluluğu ulusumuzun güvenini boşa çıkarmayacak biçimde yerine getireceğinize yürekten inanmıştır. Çocuklarına çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedirler. 

Çocuklarımızın sevgi dolu ortamlarda, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini, tüm olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalarını sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. Sizlerin nitelikli, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren kişilikli kuşaklar olarak yetiştiğinizi görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır. Atatürk'ün gelecek kuşaklara emaneti Cumhuriyet'in her alanda yücelmesi, ülkemizin gelişip güçlenmesi çabalarınızla başarılacaktır. 

Atatürk çocukları olarak, çizdiği yoldan ayrılmadan, düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak, Ulus ve yurt sevgisiyle ve yurttaş sorumluluğuyla ulusunuz ve ülkeniz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Yüreklerinizdeki sevgi, gözlerinizdeki ışıltı, yüzünüzdeki gülümseme hiç eksilmesin. Sizleri seviyoruz, sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 21:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İhsan Taylan Özver IP: 88.226.17.xxx Tarih : 19.05.2007 11:54:51
Sayın Kent Haber ekibi bu haberi yayınladığınız için teşekkür ederim