26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mısır protestosunda şok

Fatih Camisi avlusunda toplanan bir grup, Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Fatih Camisi avlusunda öğle saatlerinde toplanan vatandaşlar, burada önce cuma namazı, ardından Mısır'da şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de saf tuttu.

Cenaze namazının ardından kalabalığa seslenen Köklü Değişim Dergisi Yazarı Musa Boyoğlu, "İslam dünyasında gün geçmiyor ki, üzücü bir olay yaşanmasın, Müslümanların kanı akmasın. Bugün burada Mısırlı kardeşlerimiz için bir araya geldik, Mısır'da hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve Mısır firavunu Sisi'ye karşı hakkı haykırıyoruz. Kardeşlerimiz yanlız değildir, bizler yanınlarındayız. Buradan Sisi'ye sesleniyoruz; din kardeşlerinin kanını dökmekten vazgeç, iki yüzlü batılı devletlerin uşaklığını yapmaktan vazgeç" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından "Ne darbe, ne demokrasi biz ümmetten ve hilafetten yanayız", "Kahrolsun Sisi, kahrolsun demokrasi, geliyor hilafetin sesi" yazılı pankartlar ile "Demokrasi demokrasi dediniz, ümmetin kanını emdiniz", "Demokrasinin döktüğü kanların hesabı sorulacak", "Demokrasi eşittir küfür sistemi" yazılı dövizler açarak Büyük Kahraman Caddesi'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Katılımcılar, burada yaptıkları duanın ardından tekbir getirerek dağıldı.

 

AA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2013 Cuma 18:41:35
Güncelleme :16 Ağustos 2013 Cuma 18:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?