18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

MİT Bölge Müdürü gözaltında

Adana'da, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 2 MİT mensubunun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Hatay MİT Bölge Müdürü'nün de olduğu iddia edildi. Ankara polisinin de MİT çilerin evinde arama yaptığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda kent genelinde izinsiz gösterileri ve terör örgütüne yönelik faaliyetlerle ilgili çalışma başlattı.

Sabah saat 05.00'te başlayıp 07.30'da sona eren operasyonda Hatay ve Adana ile Ceyhan İlçesi'nde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapan polis aralarında 18 yaşından küçükler ile kadınların da bulunduğu 44 kişiyi gözaltına aldı.

2 MİT'çi gözaltında

Operasyon kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisi ve lojmanlarında da aramalar yapıldığı da öne sürüldü. Zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, Doğan Haber Ajansı 2 MİT mensubunun ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne geldiğini bildirdi. MİT Hatay Bölge Müdürü'nün de KCK soruşturması kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.

Ankara'da arama

Ankara polisinin eski MİT mensuplarının evlerinde arama yaptığı bildirildi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 10:15:55
Güncelleme :10 Şubat 2012 Cuma 15:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?