15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Miting öncesi bayrak krizi

Yarın Sultan Meydanı’nda düzenlenecek Manisa Cumhuriyet Mitingi öncesinde 100’e yakın seyyar bayrak satıcısı kente gelerek, satış yapmaya başladı.


Kent merkezinde ellerinde bayraklarla dolaşan satıcılar, zabıtanın müdahalesiyle karşılaştıklarını öne sürdü. Manolya Meydanı’nda toplanan satıcılar, zabıtanın tutumunu protesto ederek, ellerinde kalan bayrakla Manisa Belediyesi’ne yürüdüler.

Belediye binası önünde güvenlik görevlileri ile kısa süreli gerginlik yaşandı. Seyyar satıcılar, bayrakların zabıta görevlileri tarafından toplandığını öne sürerek, protestoda bulundu.

Bayrak satıcılarından Erdal Çelik ile Celal Gezer, zabıtadan kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, “İstanbul’dan bayrak satışı için Manisa’ya geldik. Daha önce İstanbul ve Ankara’da da satış yapmıştık. Ancak orada zabıtadan görmediğimiz muameleyi Manisa’da gördük. Bazı arkadaşların bayrakları toplandı” dediler.

BELEDİYE İZİN VERDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, seyyar satıcılar arasından seçilen temsilciyle yaptığı görüşmede, satışa izin verildiğini bildirdi. Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ise bayrak toplama şeklinde bir girişimlerinin olmadığını iddia etti.

NTV
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 21:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?