15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mitinglere bayrak yetişmiyor

Ankara Tandoğan ve İstanbul Çağlayan’ın ardından yarın İzmir Gündoğdu’da yapılacak Cumhuriyet Mitingi’ne yüzbinlerce kişinin katılması bekleniyor.


Mitingin Anneler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle önce saat 09.30’da Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabri ziyaret edilecek. Daha sonra, Karşıyaka İskelesi’nden şehir hatları vapuruyla karşıya geçerek saat 10.00’da Alsancak Limanı’nda buluşulacak. Miting, saat 11.00’de Kordonboyu’ndan Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçilmesiyle başlayacak. 1’inci Kordon’un Alsancak Limanı ile Konak arası miting alanı olarak belirlendi. Denizde de çok sayıda balıkçı teknesi, yat ve kayık Türk bayraklarıyla süslenip mitinge renk katacak. Bunun için Çeşme, Alaçatı, Urla, Güzelbahçe ve Bostanlı yat limanı ve balıkçı barınaklarından çok sayıda tekne sabah erken saatlerde Kordon’a hareket edecek.

ZAFER KUTLAMASI

Mitinge katılması beklenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek için önde 50 santimetrelik protokol platformu oluşturulacak. Mitingin Düzenleme Kurulu Başkanı avukat Ferda Kardelen, İzmir mitinginin zafer kutlamasına dönüştürüleceğine değinerek, "Tandoğan ve Çağlayan’da yapılan mitingler amacına ulaştı. Oralardaki dip dalgası İzmir’de tsunamiye dönüşecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal edildi, erken seçim kararı alındı. İzmir’de zafer kutlayacağız. Cumhuriyet kazanımlarını koruma kararlılığımızı bir kez daha vurgulayacağız" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 08:03:16
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 11:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?