20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Model gösterilen kadın konuştu!

Türbanda model olarak gündeme gelen MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Nesrin Ünal, ilk kez konuştu.

İsminin türban tartışmaları ile birlikte gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu söyleyen Ünal, "Türbanın simgesi olmaz. Başını örten herkesin inandığı için başını örttüğünü düşünüyorum. Başımı örtmek beni mutlu ediyor" dedi.

Ak Parti ve MHP'nin çene altı türban modeli ile gündeme gelen Antalya MHP eski Milletvekili Dr. Nesrin Ünal, "Öncelikli 21'nci dönem milletvekili Nesrin Ünal olarak başörtü gündeme geldiğinde hatırlanmak çok arzu etmediğim bir durum. Başörtülü olduğumu için maalesef bundan kaçış olmuyor. Başörtüyü ilgilendiren herkesimin karşılıklı uzlaşarak bu problemin çözülmesinden yanayım. Ancak bu tür tartışmalarla Türkiye'nin gerçek gündemleri unutuluyor. Ben hekim olarak gözlediğim kadarıyla bu ülkede asgari ücret düşüklüğü, eğitim eksikliği, gençlerin işsizliği, sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar, ülke bütünlüğü, dış borçlar bunlar konuşulmalı. Hem öğrenciler, hem YÖK, siyasiler, Anadolu'daki Türk milletinin uzlaştığı gibi başörtüde uzlaşıp bu problemi çözmeliler" diye konuştu.

Antalya'da özel bir hastanede Dahiliye uzmanı olarak görev yapan Nesrin Ünal, türban konusunda model olarak gösterilmesi ile ilgili olarak ise, "Yani ben bunu model olayım diye örtmedim. Kendi inandığım gördüğüm şekilde örttüm. Benim kültürüm böyle. İnsanın İslami kurallar içerisinde dikkati çekmemek için örttüğünü düşündüğüm için sade bir şekilde örttüm. Hekimliğimi de bu şekilde sürdürüyorum. Ben ne bir moda editörüyüm ne de İslami alanda ilim yapmış bir insanım. Ben doktorum. Ben kendimi böyle mutlu hissediyorum. İnanan insanların örttüğünü düşünüyorum başka bir nedenle örtüleceğini düşünmüyorum. Sadece inandığım ve mutlu olduğum için başımı örtüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 15:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?