22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mortgage çok yakında

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminin bağımsız bir kurul tarafından yapıldığını ve kararlarını kendisinin aldığını belirterek, ‘Kararlarına herhangi bir etkimiz söz konusu değildir’ dedi.

Şener, DPT tarafından düzenlenen, ‘Bilgi Toplumu Stratejisi Atölye Çalışması’ başlıklı toplantıda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ETKİMİZ YOK"

Şener, ‘TMSF bağımsız bir kurul olarak kararlarını kendi alıyor ve zaman zaman beni yaptıkları veya yapacakları işlerle ilgili bilgilendiriyorlar. Kararlarına herhangi bir etkimiz söz konusu değildir’ diye konuştu.

Kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısının TBMM’ye sunulduğunu, Mortgage ile ilgili yasa tasarısında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının kaldığını açıklayan Şener, şöyle devam etti:

‘Sayın Başbakanımıza sunulmadan önce tekrar bir gözden geçirme safhası tamamlanmak üzeredir. O da kısa sürede TBMM’ye intikal edecektir. Her iki tasarının görüşüleceği Plan ve Bütçe komisyonunda 2006 bütçesi görüşülüyor. Bir ara bulabilir miyiz, yoksa bütçenin bitmesini mi bekleriz, onu komisyondaki arkadaşlarla konuştuktan sonra netleştireceğiz.’

"İTİRAZ NOKTASI KALMADI"

Mortgage tasarısıyla ilgili bir tereddüdün olup olmadığı sorusuna Şener, bir tereddüdün bulunmadığını, metnin tamamlandığını, bir itiraz noktasının kalmadığını kaydetti.

Galataport projesiyle ilgili belge ve dokümanların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan DPT’ye dün akşam geldiğini açıklayan Şener, DPT’nin konuyu değerlendireceğini söyledi. Şener, bir soru üzerine, ‘Şu an tekrar bir Bakanlar Kurulu Kararı açtık. Son bir ayda bonodan mevduata dönenlere ödeme yapılacak’ dedi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 06:58:51
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 07:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?