28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

MSB: AİHM'in kararı zorunlu askerliği içermiyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, AİHM tarafından, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin 3. maddesinin ihlali nedeniyle verilen kararın, özel durumu yansıtan kişisel bir karar olduğu ve Türkiye`de uygulanan zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılmasını içermediği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı`ndan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin (AİHM) askerlik yükümlüsü bir vatandaşa yönelik kararına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ``Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 72. maddesine göre; vatan hizmeti, her Türk`ün hakkı ve ödevidir.

AİHM tarafından, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin 3. maddesinin ihlali nedeniyle söz konusu vatandaşımız hakkında verilen karar, özel durumu yansıtan kişisel bir karardır ve ülkemizde uygulanan zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılmasını içermemektedir.

Henüz kesinleşmemiş ve kişisel nitelik taşıyan kararın, askerlik sistemiyle ilişkilendirilerek kamuoyunda yanlış algılamalara sebebiyet verecek şekilde takdim edilmesi, doğru değildir.``
.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 18:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?