22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Müdafaa-i hukuk

İzmir Barosu, üyelerinden gelen talep üzerine, avukatların maruz kalabilecekleri tehlikelere karşı kendilerini savunabilmesi amacıyla Uzakdoğu savunma sanatı olan Wing Tsun kursu başlattı. 

Baronun Konak’taki staj eğitim merkezinde, avukatlara ve ailelerine yönelik düzenlediği Wing Tsun, Çin’de 300 yıl önce bir manastır rahibesi olan Ng Mui tarafından geliştirilmiş. Wing Tsun’un güç gerektirmeyen bir teknik olduğunu belirten kurs öğretmeni Murat Aktaş, “Genç, yaşlı, kadın, erkek, zayıf, şişman herkes bu tekniği kullanabilir. Amaç, rakibin gücünü kullanarak, kendini savunmaktır” diye konuştu.

4. KATTAN ATACAKLARDI

Aylık 10 YTL ödeyerek kurslara katıldığını anlatan Avukat Elçin Arı, mesleğinin riskli olduğunu, her gün tehdit aldıklarını belirtti. Bir haciz davasına bakarken karşı tarafın kendisini 4. kattan atmakla tehdit ettiğini söyleyen Arı, “Kendimizi savunmak için böyle bir spor yapmayı uygun gördük” dedi.

İzmir Barosu avukatlarından İsmail Kavak da, zor şartlar altında çalıştıklarını, meslektaşlarının zaman zaman ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Wing Tsun tekniği ile kendine güven kazandığını belirten Kavak, “Oğlumla birlikte tekniği öğreniyoruz. Kendimi rahatlıkla savunabilirim. Tüm meslektaşlarıma öneriyorum” diye konuştu.

Hobi kursu eskide kaldı

İZMİR Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferda Kardelen, gelen talepleri dikkate alarak önceki dönemlerde fotoğrafçılık gibi alanlarda kurs açtıklarını söyledi. Kardelen, son günlerde avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların arttığına dikkat çekti; bu saldırılarda esas önlemlerin devlet eliyle alınması gerektiğini belirtti.



Efsun Erbalaban YILMAZ / AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 13:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?