28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Müdür 'çay pozu'ndan gitti

BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, 'aile dostu' olduğunu iddia ettiği Hatice Ş. ile birlikte verdiği samimi görüntüler nedeniyle görevden alındı.

Basında samimi pozlarının yer almasının ardından eşi ve sevgilisi olduğu iddia edilen Hatice Ş. ile basın toplantısı düzenleyen BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, hakkındaki haberleri yalanlamıştı. Ancak Şahin bugün Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın talimatı ile görevden alındı.

Şahin dün türbanlı eşi Nezahat ve türbansız sevgilisi Hatice Ş. ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek güldüren açıklamalarda bulunmuştu. Şahin, Hatice Ş.’yi kucağında gösteren fotoğraf için, "Aile dostumdur. Antalya’da çaydan geçiriyordum" dedi.

Şahin, iş akdi feshedilen bir kişinin aile ortamında çekilen fotoğrafları kişisel çıkarı için kullandığını belirterek, "Burada başka mesajlar verilerek, BELBİM, belediye ve iktidar yıpratılmak isteniyor" dedi. Şahin, Hatice Ş’yi kucağında gösteren fotoğrafa ise "Kendisi aile dostumdur. Antalya’da çaydan geçiriyordum" diye savunma getirdi. 

İHA'nın haberi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basına yansıyan fotoğrafları nedeniyle tartışma konusu olan Belbim'in Genel Müdürü Adnan Şahin'in görevden alındığını açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM) Genel Müdürü Adnan Şahin'in, kendisi gibi evli ve çocuk sahibi H.Ş.'yle aşk yaşadığı yönünde haberler yayımlanmış, bunun üzerine basın toplantısı düzenleyen Şahin, iddiaların asılsız olduğunu öne sürmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şahin'in görevden alındığını söyledi. Topbaş, "Adnan Şahin görevinden alındı. Basına yansıyan haberleri takip ettikten sonra kendisiyle görüşme yapmaya gerek duymadım. Şık değil. Kimsenin aile hayatı, kendi yaşam tarzı bizi ilgilendirmez ama Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımız, göz önünde bulunan arkadaşlarımızdır. Toplum önündeki insanlar olarak davranışlarına çok dikkat etmeliler. Arkadaşları olabilir, aile dostları olabilir, kızı olabilir, arkadaşı olabilir. Ne olursa olsun yaşantılarına dikkat etmek zorundadırlar" dedi. 

Toplumun hassasiyetleri olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, "Bu hassasiyetleri her zaman dikkate almamız lazım. Maalesef bunlar hoş olmayan yansımalar. Biz 'öyle oldu' veya 'şöyle oldu' demiyoruz. Biz, hızla işimize devam ediyoruz. İstanbul'da var olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ni temsil eden insanlar da bu tür şeylere dikkat etmeli. Benden randevu talebi oldu ancak gerek görmedim. Basındaki haberlerden sonra görevden alınması talimatını verdim" diye konuştu. 

Başkan Topbaş, Adnan Şahin'in yerine atanacak isim konusunda, "Daha önce BELBİM'de görev yapan Ahmet Kazakoğlu isimli arkadaşımızın genel müdür olarak görevlendirilmesi talimatını verdim. Ancak kendisiyle görüşmedik" açıklamasında bulundu.



İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 15:04:47
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 15:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?