16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Muğla Üniversitesi'nde 34 gözaltı

Muğla Üniversitesinde eğitim gören 2 öğrencinin dün gece, bir grubun demir sopalı saldırısına uğramasının ardından düzenlenen operasyonda, 34 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Polis ekiplerine mukavemet gösteren öğrenciler bir polis minibüsünün camlarını kırdı.

Muğla kent merkezinde bulunan Recai Güreli Caddesi'nde dün gece, Muğla Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi A.D. ile arkadaşı Ş.Ö. kent merkezinde yürürken karşıt görüşte oldukları belirtilen bir grubun demir sopalı saldırısına uğradı.

Olayda yaralanan öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatıyla il genelinde operasyon başlattı.

Marmaris Bulvarı'ndaki bir iş hanında Muğla Üniversitesinde eğitim gören ve dün gece yaşanan olayın zanlısı olduğu bildirilen bir grubun toplandığı bilgisini alan polis ekipleri, gruptaki üniversite öğrencilerine dağılması uyasında bulundu.

Polis ekiplerinin uyarısına öğrencilerin yanıt vermemesi üzerine çevik kuvvet ve sivil polis ekipleri savcının talimatı doğrultusunda iş hanında arama yapmak istedi.

Bu girişime öğrencilerin engel olmak istemesi üzerine polis, gruba müdahale ederek 6'sı kadın 34 öğrenciyi gözaltına aldı.

Bu sırada, polis ekiplerine mukavemet gösteren öğrenciler bir polis minibüsünün camlarının kırılmasına ve çok sayıda polis memurunun yaralanmasına neden oldu.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:21:03
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 17:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?