22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Muhasebe servisinde şaibeli yangın iddiası

AKP Urla İlçe Başkanı Latif Özkan, Urla Belediyesine ait URİT şirketinin muhasebesinde çıkan yangının şaibeli olduğunu ileri sürerek, “Yaklaşık 2 milyon YTL borcu olan şirketin muhasebe servisinde kimsenin olmadığı bir zamanda klimadan çıktığı belirtilen yangın, Urlalıların kafasında soru işaretleri oluşturmuştur” dedi.

Özkan, AKP Urla yönetimi ve belediye meclisi üyeleri olarak, URİT'in hesaplarının incelenmesi ve borçlarının tespit edilmesi için yaklaşık 1 ay önce Urla Belediye Meclisi toplantısında yazılı ve sözlü soru önergeleri verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim önergelerimizi ciddiye almayan Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, URİT'in hesaplarının incelemesini savsakladı. Önergelerimizden yaklaşık 1 ay sonra da belediye şirketi URİT'in muhasebesinde yangın çıkmıştır.

Denetimden özenle kaçırılan ve zaten faaliyetleri şaibeli olan şirketin muhasebesinde yangın çıkması düşündürücüdür. Bu konuda yetkili herkesi göreve davet ediyorum.”

“HİÇBİR MUHASEBE KAYDI TAHRİF OLMADI”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da yaptığı açıklamada, Özkan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yangında herhangi bir bilgi ve belgenin tahrif olmadığını, yok olmadığını belirten Karaosmanoğlu, “Çok hasarlı bir yangın değil. Sadece duvarda bir hasar var. Şirketteki bilgisayar kayıtları ve muhasebe kayıtları yedeklidir” diye konuştu.

URİT'in kurulduğundan bu yana hiç kar edemediğini dile getiren Karaosmanoğlu, şirketin iddia edildiği gibi 2 milyon YTL değil sadece vergi dairesine 30 bin YTL borcu olduğunu savundu.

İzmir'in Urla ilçesinde, belediyeye ait eski pazar yerindeki URİT şirketinin muhasebe bürosunda yangın çıkmış, yangında kasa defteri ve bazı evrak yanmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 15:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?