16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mühendise neden çektin dayağı

SAMSUN`un alt kademe belediyelerinden Gazi Belediyesi`nde, mesai saati içinde düzenlenen tavla turnuvasını cep telefonu kamerasına kaydeden inşaat mühendisi Mahmut Celal Abdullahoğlu, görevliler tarafından dövülerek 7 gün iş göremez raporu aldı.


MÜHENDİSİ İKİ KEZ DÖVDÜLER 

SAMSUN`un alt kademe belediyelerinden Gazi Belediyesi`nde, mesai saati içinde düzenlenen tavla turnuvasını cep telefonu kamerasına kaydeden inşaat mühendisi Mahmut Celal Abdullahoğlu, görevliler tarafından dövülerek 7 gün iş göremez raporu aldı. Abdullahoğlu, birgün sonra yaşadıklarını Belediye binası önünde DHA kameralarına anlatırken yine belediye görevlilerin saldırısına uğradı. Yüzüne aldığı darbelerle yaralanan mühendisin, cep telefonu da kırıldı.

KAYIT YAPARKEN DÖVÜLDÜ

Gazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`ndeki 2 inşaat mühendisinden biri olarak 3,5 yıldır görev yapan Mahmut Celal Abdullahoğlu (31), usulsüzlük olduğunu öne sürdüğü dosyaları imzalamadığı gerekçesiyle 6 ay önce belediye şantiyesine bekçi olarak sürüldüğünü iddia etmişti. Bu olaydan sonra Gazi Belediyesi`nin AKP`li Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım hakkında savcılığa 10 kez suç duyurusunda bulunan Abdullahoğlu, Belediye Binası`nın 3. katındaki yemekhanesinde mesai saati içinde 500 YTL ödüllü tavla turnuvası düzenlendiğini öğrendi. Belediye görevlilerin çekişmeli geçen tavla turnuvasını da cep telefonunun kamerasına kaydetti. Farkedilince de saldırıya uğradı. Dövülerek belediye binası dışına çıkarılan Abdullahoğlu, burada da yüzüne aldığı darbelerle gözlüğü kırıldı. Polis tarafından götürüldüğü Adli Tıp Kurumu`ndan 7 gün iş göremez raporu alan mühendis, kendisini dövenlerden de şikayetçi oldu.

2. KEZ DÖVÜLDÜ

İnşaat Mühendisi Mahmut Celal Abdullahoğlu, bir gün sonra başından geçen olayı Belediye binası önünde DHA muhabirine anlattı ve ¨Yanlışları cep telefonuna kaydettiğim için bunlar başıma geliyor. Şuan bile can güvenliğim yok. Belediye Başkanı her an yine adamlarını gönderebilir, beni dövdürebilir burada. Hiç birşeyden korkmuyorum¨ dedi. Bu sırada bazı belediye görevlileri çekimi engellemeye kalkıştıktan sonra mühendis Abdullahoğlu ile DHA muhabiri Şenol Çakır`a saldırdı. Takım elbiseli belediye görevlileri, aralarına aldıkları mühendis Mahmut Celal Abdullahoğlu`nu tekme ve yumruk darbeleriyle feci şekilde döverken cep telefonunu da kırdı. Bu arada saldırganlardan biri, mühendisin ensesini tuttuktan sonra belediye önündeki marketin vitrin camına savurdu. Bu sırada vitrin camı kırıldı. Ardından saldırganlar, devlet memuru olan mühendisi yumruk darbeleriyle yaraladı. Saldırganlar, polisin gelmesiyle birlikte olay yerinden kaçtı.

HEP DAYAK MI YİYECEĞİM

Mühendis Mahmut Celal Abdullahoğlu, polislere, ¨Belediye`nin adamları yine beni dövdü. Dün de dövmüşlerdi, bugünde dövüyorlar. Zorbalık aldı yürüdü. Her seferinde belediyeye geldikce, böyle tokat mı yiyeceğim?¨ dedi. Ardından polisin kendisini dövenleri araştırmadan uzaklaştırmak istemesine sinirlendi ve ¨Ben onları görünce tanırım, isimlerini bilmiyorum. Siz beni buradan kaçırıyorsunuz¨ diye sitemde bulundu. Polisin, olayın büyümemesi için mühendisi olay yerinden uzaklaştırdığı öğrenildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Bu arada Gazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü ibrahim Tan, olaydan dolayı üzüntü duyduklarını söyledi ve ¨Basın mensubu arkadaşımızdan belediyemiz adına özür diliyorum. Saldırıyı yapanlarla ilgili idari işlem başlatacağız¨ dedi.

BEN İZİN VERDİM

Kent dışında bulunan Gazi Belediyesi`nin AKP`li Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ise, sosyal etkinlik adıyla tavla turnuvasının sosyal tesislerde düzenlendiğini söyledi. Ancak kayıtlarda turnuvanın belediye binası yemekhanesinde yapıldığının tesbit edildiği hatırlatılınca, ¨Tesis uzak. Bu yüzden belediye görevlilerin, yemekhanede turnuvaya katılmasına izin verdim¨ dedi. Başkan Kaldırım, mühendis Mahmut Celal Abdullahoğlu`nun kendileriyle çok uğraştığını ve belediyenin düzenini bozduğunu da ileri sürdü.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 17:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?