16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mühendisin katillerine müebbet

Ankara'nın Kalecik ilçesinde, uçak teknikeri Hafız Koca'yı “canlı vaziyette toprağa gömerek” öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan 2'si müebbet, biri de 10 yıl hapis cezasını çarptırıldı.

Hafız Koca'yı öldürdükleri iddiasıyla Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Caner Değirmenci, Mustafa Değirmenci ve Gökhan Ecer hakkındaki dava karara bağlandı. Sanık Caner Değirmenci, mahkemede verdiği ifadesinde, diğer iki sanıkla birlikte internetteki araç alım satıp sitelerine girerek, buradan isim belirleyip, sahiplerinden vekalet alarak onları öldürmeyi ve sonrasında araçları satmayı planladıklarını kaydetti.

Araba alım satımını yapmak için notere gittiklerini, Hafız Koca'nın parayı almadan satışı vermek istememesi üzerine Mustafa Değirmenci'nin Akyurt'taki babasının dükkanından para almak gerekçesiyle Koca'yı Akyurt'a götürdüklerini ifade eden Caner Değirmenci, burada bayıltıcı sprey kullanarak Hafız Koca'yı etkisiz hale getirdiklerini belirtti. 

Bu sırada Hafız Koca'nın üzerindeki 80 YTL ile cep telefonunu gasp ettiklerini anlatan Caner Değirmenci, yarı baygın bir şekilde notere götürdükleri Koca'ya, Mustafa Değirmenci'nin “konuşmayacaksın, sadece yatacaksın” şeklinde tehditte bulunduğunu, Koca'nın noterin sorularına baş hareketleriyle cevap verip, satış evraklarını imzaladığını kaydetti. Satışı gerçekleştirdikten sonra Hafız Koca'yı evini arattırarak, eşiyle konuşmasını sağladıklarını anlatan Değirmenci, daha sonra Koca'yı öldürmek için Kalecik'te açık bir araziye gittiklerini söyledi.

“BANA SADAKATİNİ GÖSTER, KAFASINI KES”

Burada Mustafa Değirmenci'nin kendisine “bana sadakatini göster, kafasını kes” dediğini, ancak bunu yapamadığını kaydeden sanık Caner Değirmenci, bunun üzerine Mustafa Değirmenci'nin bıçakla Koca'nın üzerine yürüdüğünü, bu sırada da Hafız Koca'nın “böyle yapmayın, kafama sıkın” dediğini aktardı.

Sanık Değirmenci, yanlarında getirdikleri balta, kazma ve kürekle çukur açtıklarını, Koca'ya sadece bacaklarına kadar onu gömeceklerini, birinin onu bulup kurtaracağını söylediklerini ifade ederek, Hafız Koca'nın üzerine toprak atmaya başladıklarını, kafasını da toprağa gömdükten sonra üzerinde yürüyerek toprağı düzelttiklerini kaydetti.
Daha sonra aracı Çorum'da bir galeride takas usulü sattıklarını, kendisinin 700 YTL Gökhan Ecer'inde 500 YTL bu paradan aldıklarını anlatan Caner Değirmenci, iki gün sonra da emniyet yetkililerince yakalandıklarını söyledi.
Diğer sanıklar da benzer ifadeler vererek, suçu işlediklerini kabul ettiler.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların üzerlerine atılı nitelikle adam öldürme ve nitelikli yağma suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme Başkanı İbrahim Kozan da sanıklar Caner Değirmenci ve Mustafa Değirmenci'nin Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesinde düzenlenen “tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 149/1. maddesinde yer alan “birden fazla kişiyle silahlı gece vakti yağma” suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı.
Kozan, diğer sanık Gökhan E'nin de 18 yaşından küçük olduğu için hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, TCK'nın 31/3. maddesi uyarınca 10 yıl hapis cezasına çevirdi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2007 Pazartesi 11:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?