22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Murat Demirel'e suç duyurusu

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Murat Demirel hakkında “sendikal hakların kullanılmasını engellediği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Murat Demirel'in Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş'de çalışan sendika üyelerini tek tek odasına çağırarak, sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı uyguladığı ve çalışanları şantaj içerikli ağır ifadelerle tehdit ettiği ileri sürüldü.

TGS'nin de Demirel hakkında TCK'nın 118. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdığı ifade edilen açıklamada, suç duyurusuyla ilgili evrakların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bugün verildiği bildirildi.

Açıklamada, TCK'nın “sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” başlıklı 118. maddesinde, “bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmamaya, sendikadan ayrılmaya zorlamak amacıyla tehdit kullanan kişinin 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasının” öngörüldüğü belirtildi.

TGS'nin 9 Mayıs 2007 tarihinde yaptığı açıklamada, Medya ve Merkez gurubu yöneticilerince, çalışanlar üzerinde en küçük bir baskı girişimi olması halinde suç duyurusunda bulunulacağının kaydedildiği hatırlatılan açıklamada, “Öte yandan TGS, çoğunluğa ulaştığı ATV iş yerinde toplu iş sözleşmesi süreci için yasal işlemleri başlattı” denildi.

A.A.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 17:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?