28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Musa Dağı’nı bir de bizden dinle'

Ermenilerin soykırım iddialarını konu edinecek "Musa Dağı’nda 40 gün" filminde rol almak istediğini açıklayan ünlü ABD’li aktör Sylvester Stallone’yi bu fikrinden caydırmak ve gerçekleri anlatmak için elektronik postalar gönderilmeye başlandı. 

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, propaganda faaliyetlerinde sinema sektörünün sıkça kullanıldığını hatırlatarak, Ermeni diasporasının da bu yönde çalışmaları bulunduğuna dikkat çekti. 

Ermeni diasporasının, Rocky serisinin son filmiyle dikkatleri üzerine çeken Sylvester Stallone’ye sözde Ermeni soykırımını konu alan bir film çevirtmek için çalışmalara başladığını ifade eden Eğilmez, şunları söyledi: Filmin, Yahudi asıllı Avusturyalı yazar Franz Werfel’in 1933 yılında yayınlanan Musa Dağı’nda 40 Gün isimli romanından uyarlanacağı açıklandı. Bu kitap yalanlarla doludur. Yazar, romanı Ermeniler içerisinde en radikal ve terörist eylemlerin elebaşıları olan Suriye ve Lübnan Ermenilerini dinleyerek yazmıştır. Bu romanı kaleme alan yazar, Avrupa’daki Yahudi katliamından kaçan atalarına 1492 tarihinde kucak açan tek milletin Türkler olduğunu unutarak atalarına ve onların kurtarıcılarına da büyük bir saygısızlık yapmıştır." Türkler aleyhine yazılmış ve diaspora tarafından finanse edilen bu tür kitapların sayısının oldukça fazla olduğunu dikkat çeken Eğilmez, aktör Stallone’nin bu romandan uyarlanacak filmde rol alacağını açıklamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

"FİLM ÇEKİLMEDEN TEPKİ GÖSTERİLMELİ"

Stallone’yi bu fikrinden caydırmak için "webmaster@sylvesterstallone.com" elektronik adresine tarihi gerçekleri anlatan İngilizce elektronik postalar göndermeye başladıklarını ifade eden Eğilmez, "Film yapıldıktan sonra tepki göstermek yersiz. Önemli olan böyle bir fikirde olan kişiyi işe başlamadan vazgeçirmektir. Bunun için bizlerin çektiği elektronik postalara vatandaşlarımızın da katılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Amerikalı film eleştirmeninin "Türkler dünyada dili olmayan tek millettir" değerlendirmesi yaptığını hatırlatan Eğilmez, şöyle devam etti:
"Her zaman olduğu gibi olay bitene kadar yani film çevrilene kadar beklemeyelim. Stallone’ye, Rocky ve Rambo filmleriyle Türk milleti nazarında kazandığı sevginin, çevireceği yalanlar üzerine kurgulanmış bu film ile yok olup gideceği konusunu elektronik postalarla anlatalım. Biz dernek olarak, 1915 yılında Musa Dağı’nda gerçekte neler olduğunu anlatan dokümanları hem Stallone’ye hem de filmi çekmesi muhtemel film şirketlerine gönderdik. Vatandaşlarımızın da bize elektronik postalarla destek vereceği inancındayız."

ELEKTRONİK POSTALARDA TÜRK HAKAN

Gönderdikleri elektronik postalarda 8. yüzyılda Hazar Hakanı Bulan’ın Bizans ve Arap elçilerine söylediği sözlere dikkat çektiklerini de kaydeden Eğilmez, şöyle konuştu: "Türk hakanı Bulan, elçilere ’Milletim yaptığı iyiliklerin karşılığını beklemez, çünkü bunları Tanrının gölgesindeki insanlık için yapar’ ifadesini kullanmıştır. Bu sözler Türklerin tarihten gelen insani özelliklerini en iyi şekilde anlatmaktadır. Soykırıma uğrayan bizlerin soykırımla suçlanmasının nedeni, yabancıların tarih bilgilerinin yetersizliği ve tarihi gerçeklerin saptırılmasıdır."
AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 16:15:14
Güncelleme :21 Aralık 2006 Perşembe 18:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?