22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Müslüman sol Mazlumder'i böldü

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ercan, genel başkana tepki gösterdi.

Mazlumder Genel Yönetim Kurulu üyesi, İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan, “Müslüman Sol” olarak adlandırılan oluşumla dernek yönetimi olarak hiçbir görüşmelerinin bulunmadığını; genel başkan Ayhan Bilgen ve genel başkan yardımcısı Şinasi Haznedar’ın oluşumda yer almalarından ise yönetimin bilgi sahibi olmadığını bildirdi.

Mustafa Ercan, genel başkan ve genel başkan yardımcılarının kamuoyunda “Müslüman Sol” olarak bilinen oluşumda yer almalarıyla ilgili olarak “Mazlumder üye ve gönüllüleri”ne hitaben yazılı bir açıklama yaptı.

Ercan, 1991 yılında kurulan derneklerinin bugüne kadar “mazlumun yanında” yer alma ilkesiyle çalışmalarına devam ettirdiğini ve "dernekte temsili konumu olanların siyasi temsil konumunda olmamaları" konusunda hassas olduklarını anımsatarak, Mehmet Bekaroğlu ve Ertuğrul Günay’ın öncülük ettiği oluşumla da ilgileri bulunmadığını vurguladı.

“Dernek Genel Yönetim Kurulu ne adı geçen, ne de başkaca bir siyasal oluşumla görüşmüş değildir” diyen Ercan, Mazlumder Genel Başkanı Ayhan Bilgen ve Genel Başkan Yardımcısı Şinasi Haznedar’ın oluşumun içinde yer almasını ve sözcülüğünü üstlenmesini eleştirdi.

Ercan, “Genel başkan ve genel başkan yardımcısının bu oluşumda yer alması, sözcülük yapması hakkında yönetim kurulun hiçbir bilgisi ve onayı bulunmamaktadır” dedi.

FİİLİ BİR DURUM OLUŞTURULDU

Tüm “samimi” girişimleri ve uyarılarına karşın Mazlumder’in karar organlarının dışlanarak fiili bir durum oluşturulduğunu savunan Ercan, şöyle dedi:
“Bu yanlış durum telafi edilmek yerine; tersine derneğin bilinen ve yukarıda anılan ilkesi tartışmaya açılmış, oluşturulan fiili durumun derneği içine alacak şekilde sürdürülmesine çalışılmıştır.

Bağımsız ve tarafsız kimliğimizle, hak ve adalet yolundaki mücadelemizi; üye ve gönüllülerimizden aldığımız güçle yıllardır sürdürdük. Bundan sonra da aynı şekilde sürdürmeye kararlıyız.”
ANKA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 20:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?