22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Müslümanları öfkelendirecek sergi

Fransız mahkemesinin bir dergide yayınlanan Hazreti Muhammed karikatürlerinin "basın özgürlüğü" kapsamında değerlendirilerek suç sayılamayacağına karar vermesinin ardından bu kez de Paris'te açılan bir sergi müslümanların tepkilerine sebep oldu.


Fransa'nın başkenti Paris'te açılan "Hayal Festivali" sergisinde izlenime sunulan eserlerin hepsinde müslümanların kutsal saydığı simgelerin cinsel obje gibi gösterilmesi müslümanları kızdırdı. Tesettürlü müslüman kadınların seksi iç çamaşırlarıyla resimlerinin yer aldığı sergide içinde pembe bir yatak ve üzerinde kadın iç çamaşırı bulunan Kabe-i Muazzama maketi, görenleri şaşkına çevirdi. Kabe maketi üzerinde pembe ışıklarla "Helal" yazılması da dikkat çekiyor.


Sergideki eserlerin Lübnan, Suriye ve Fas asıllı kadın sanatçılar Rana Salam, Lamia Ziade, EL Hana, Majida Hattari tarafından hazırlandığı belirtildi.


1 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide yer alan bir cami maketinin pencerelerinden bakıldığında cami içinde şuh kadın figürlerinin varlığı göze çarparken, bir diğer resimde de iç çamaşırlı tesettürlü kadın fotoğrafına uzaktan bakıldığında resimdeki cami silueti göze çarpıyor. Sergiyi gezenler gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.


Sergide eserlerin sahiplerinin bulunmaması dikkat çekiyor. Sergide görevli Sırp asıllı Silvie Kardiç'in verdiği bilgilere göre, sergide yer alan eserlerin hepsi Orta Doğu ve Afrikalı sanatçılara ait. Sergide "Müslüman da olsa kadın her yerde kadındır" imajı verilmek istendiğini belirten Kardiç, "Müslüman kadın evde oturan kadın olduğu için eşinin iş dönüşü yorgunluğunu ve dışarıdaki olumsuzlukları unutturmak üzere bu tür seksi giysiler giyebilir. Sergi bunu anlatmak istiyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 00:03:12
Güncelleme :24 Mart 2007 Cumartesi 00:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mısırlı mustafa IP: 196.219.184.xxx Tarih : 24.03.2007 11:04:27
allaim sen buyuksun devletin basindaki insanlar bunlara bir sey demiyor size avale ediyorum yaraab suphesiz sen ğoren ve bilensin....