19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Muş'ta şüpheli ölüm

Muş'ta yedikleri horoz nedeniyle 1 kişi ölürken, 2 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Muş merkeze bağlı Kıyıbaşı köyünde Alkan ailesindeki dramı 15 gün önce başlarken, cehalet bir kez daha kendini gösterdi. Baba Abdullah Alkan (40), 17 gün önce evinde beslediği bir horozu kesti. Anne Hatice Alkan ile 15 yaşındaki Neşe Alkan horozun tüylerini yolarak pişirip yedikten hemen sonra 2 yaşındaki Berfin Alkan hastalandı.

Doktora götürülmeyen Berfin Alkan, yüksek ateş ve boğaz ağrısı ile 15 gün önce vefat etti. Evin büyük kızı Neşe Alkan da bir haftadan beri hastaydı. Baba Abdullah Alkan, 2 yaşındaki kızının ölümünden sonra 15 yaşındaki kızı Neşe'yi perşembe gün Muş Devlet Hastanesi'ne getirdi. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Neşe Alkan, kuş gribi şüphesi ile aynı gün Diyarbakır Dicle Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Neşe'den alınan numuneler ise Ankara'ya gönderildi.

Baba Abdullah Alkan büyük kızı ile 5 günden beri Diyarbakır Dicle Araştırma Hastanesi'nde kızının tedavisini sürdürürken, 4 yaşındaki çocuğu Hüseyin Alkan da dün gece saat 21.00 sıralarında ateşi yükseldi. Bir kızını kaybeden, bir kızını da hastaneye gönderen Anne Hatice Alkan, durumu Kriz Masasına bildirdi. Bunun üzerine olaya bizzat müdahale eden Vali İbrahim Özçimen, Kıyıbaşı köyüne 112 acil ekibi gönderdi. 112 acil ekip Doktoru Özlem Bingöl, 4 yaşındaki Hüseyin'e ilk müdahaleyi evde yaparken, hasta çocuk ve annesi daha sonra ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Anne Hatice Alkan, horozun tüylerini büyük kızı Neşe ile kendisinin yolduğunu belirterek, "Daha sonra yıkayıp pişirdik. Çocuklar da yanımızdaydı. Çocuklar rahatsızlandığından aklımıza kuş gribi hiç gelmedi. Kestiğimiz horoz da sağlıklıydı." diye konuştu.

Kıyıbaşı köylüleri ise olaydan sonra köydeki tüm kanatlı hayvanların itlaf edilmesi için Kriz masasına başvuracaklarını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 11:45:13
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 14:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?