22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Müttefiklerden PKK'ya açık destek var'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ Isparta'daki Eğirdir Komando Eğitim Kampı'nda basın  mensuplarına terörle mücadele konusunda  brifing verdi....

Büyükanıt, PKK terörü, terörün arka planı, terörü besleyen unsurlar hakkında şu bilgileri verdi:

- Ben buraya size birşeylerden şikayet etmeye gelmedim.

- Türkiye bir hukuk devletidir. O nedenle terörle  mücadele yasalar ölçüsünde yapılır. TSK mücadelesini yasal zeminde yürütür. Terörle mücadele eşit olmayan boks maçına benzer. Yani terörist belden aşağıya vurur. Fakat devletin böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. O nedenle de bazı sıkıntılarımız oluyor. Ona rağmen bu mücadeleyi yasal zeminde yürütmek zorundayız.

- 12 Nisan'da, K. Irak'a  operasyondan fayda sağlarız dedim, yine aynı görüşteyim...

-  K. Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemeyiz, ama darbe vururuz!

- Bunun için de siyasi hedef olması lazım... Askeri hareket bir siyasi hedefin parçasıdır.

- İşbirlikçileri terörle mücadeleyi olumsuz etkiliyor!

- Bölgede bazı imam ve muhtarlar bile teröristlerle işbirliği yapıyor.

-Dağdaki bir teröristin bölgede  yaşaması için 10 tane işbirlikçisine ihtiyacı var..

-Terörle mücadelede dezenformasyon, enerjimizin büyük bir kısmını alıyor...

- Dış desteği olmayan terör örgütlerinin asla yaşama şansı yoktur. PKK terörünün de dış desteği, hem de büyük ölçüde vardır.. Yalnız maddi açıdan değil, politik olarak da dış destekleri var... Maalesef müttefik olduğumuz ülkelerden de PKK'ya açık dış destekleri var. Bu da mücadelemizi olumsuz yönde etkiliyor...

- Teröre karşı toplumsal refleksten  söz ettim bir süre önce. Herşeyden önce bu refleks demokratik, yasalara uygun olmalı... Şiddet içermemeli.. Yoksa,  toplumsal bir çatışma gibi bir yanlışın içinde Türk Silahlı Kuvvetleri olmaz...

- Dağda yaşayan bu teröristlerin birçok ülkeyle irtibatları var..

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI


Orgeneral Büyükanıt, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin, terörle mücadelede siyasi kararlılığın gerekliliğini daha önce düzenlediği toplantılarda vurguladığını hatırlatarak, bugün gelinen noktada siyasi kararlılığın arzu edilen seviyede olup olmadığını sorması üzerine, ''siyasi kararlılığı teraziye koyup tartma imkanına sahip olunmadığını'' belirtti. Şu anda Silahlı Kuvvetlerin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını, bazı sıkıntıların olabileceğini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, şöyle konuştu:

"ARABALARIN İÇ KISIMLARINI ARAMA HAKKINIZ YOK"

''Bu sıkıntıların bir kısmı, şikayet etmek için söylemiyorum. Biz terörle mücadelemizi legal zeminde yapmak zorundayız. Yasaların dışına
çıkıp terörle mücadele yapılmaz.Maalesef bazılarının kafalarında öyle bir şey var. Biz devletiz, TSK da bu devleti korumak için var olan silahlı bir unsurdur. Mücadelesini meşru zeminlerde yapar. Ben bu mücadeleyi şuna benzetiyorum. İki boksör ringe çıkıyor. Hakem önce birinci boksöre, 'Belden aşağı vurmayacaksın, kafa atmayacaksın dur deyince duracaksın' diyor. Birinci boksör, 'Peki' diyor. Köşesine gidiyor. İkinci boksöre de aynı şeyleri söylüyor. Boksör diyor ki 'Yo, ben kafa da atarım tekme de atarım. Her şeyi yaparım' terörle mücadele böyle bir şey. Terörist kurallara uymaz. Şiddetten başka bir şey bilmiyor. Buna rağmen TSK mücadelesini yasal zeminde yürütmek zorunda. Yasal zeminde yürütürken zaman zaman da sıkıntılarımız oluyor. Onu da ifade edeyim. Mesela Haziran ayında 'Polis salahiyetleri ile ilgili kanunda bazı değişiklikler yapıldı. İki türlü arama vardır. Biri adli arama, diğeri şüphe üzerine arama. Bir istihbarat alıyorsunuz. Yol kontrol noktasında bir aracı durdurup aramak istiyorsunuz. Kamyon veya kapalı bir araç. Haziran ayında kabul edilen kanun gereği araca sadece bakabiliyorsunuz. İç kısımlarını arama hakkınız yok. Peki silahı arabanın bagajına saklamışsa nasıl bulacaksınız? Bunu yapamıyorsunuz. Böyle sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları gerekli kurullarda çok açık olarak ifade ediyoruz.''

Orgeneral Büyükanıt, geçenlerde Erzincan-Çağlayan yolunda şüphelenilen bir kamyonun durdurulup aranmak istendiğini hatırlatarak, aniden kamyonunun kasasından ateş edilmeye başlanıldığını belirtti.

Kamyonun dışına bakıldığında sadece arı kovanlarının görüldüğünü vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, fakat içeride teröristlerin bol miktarda silahla saklanmış olduklarını söyledi.

Orgeneral Büyükanıt ''Eğer teröristler panikleyip ateş etmeseler, bizim o kovanların arasına bakma şansımız yok. Terörle mücadelede olumsuz bir
durum, buna benzer sıkıntılarımız var. Buna rağmen bizim o mücadeleyi legal zeminde yapmamız gerekli.

Bir gazetecinin ''Kuzey Irak'taki PKK faaliyetlerine ilişkin 'Eğer biz orada önleyici bir harekata kalkarsak, orada sadece teröristler yok. Peşmerge de var ABD askerleri de var' beyanınızın ardından Başbakan'la bir görüşmeniz de oldu. Acaba bu konular gündeme geldi mi? sorusunu yanıtlarken de Orgeneral Büyükanıt, kısa zaman içerisinde Başbakanlık'ta, MGK toplantısında ve Genelkurmay Karargahı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüştüklerini anımsattı.

Orgeneral Büyükanıt, ''Tabii ki bu toplantılarda bu konular bütün detayları ile konuşulmuştur. 12 Nisan'da ben dedim ki 'Evet, bir sınır ötesi operasyona ihtiyaç var, asker olarak var ve bundan da fayda sağlanır.' Bu görüşümüzü de aynen tekrar ediyoruz'' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, terörle mücadelenin bir süreç olduğunu, benzetme olarak değil ama 1959 yılından beri ETA'nın 1960 yılından beri BASK'ın varlıklarını devam ettirdiklerini söyledi. Bu süreçte hiçbir şeyin bir kere ile bitmeyeceğini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Şunu biz iddia edemeyiz, Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemezsiniz. Ama ne yaparsınız? Bundan önce yaptığımız gibi darbe vurursunuz. Bu da çok büyük fayda sağlar. Ama dediğim gibi, terörü tüm boyutlarıyla ele aldığımız zaman, bu süreç içinde etkisiz hale getirmek de mümkündür.

Bu, ilgili ortamlarda izah edilmiştir. Hudut ötesi yapılacak her harekatın bir siyasi hedefi vardır. askeri hedef bunun altında kalır. Askeri hedef bu siyasi hedefi ele geçirmek için yapılan bir mücadeledir. Bu mücadeleyi yapacak kuvvetimizi saptarken, siyasi hedefin bilinmesine ihtiyaç var. Ben örnek olarak o toplantıda da aynısını söyledim. Şimdi Kuzey Irak'a PKK ile mücadele için gitmek başka şey. Mesela bunu yaparken bir saldırıya uğradınız, Kürt gruplar tarafından. o ihtimali dikkate aldığım takdirde kuvvet ihtiyacını tespit etmek başka şey.

Dolayısıyla bu siyasi hedef elde edilmek istenen amaç belli olursa. O zaman TSK o hedefi ele geçirecek şekilde bir kuvvet oluşturur. Resmen de bu işi bu kadar kuvvetle yapmak istiyorum der. Bunun normal planlama işi bu.''Bir gazetecinin ''Başbakan'dan bir talepte bulunduğunuzu ama bir karşılık alamadığınızı algılıyorum. Doğru mu? Örneğin 'Sayın Başbakan bunu seçimden sonra konuşalım' mı dedi?'' sorusunu yanıtlarken Orgeneral Büyükanıt, ''O ikinci yaptığınız yoruma katılmam mümkün değil. Bazı şeyleri aleni konuşmak mümkün değil'' dedi.

''Bir siyasi direktif üzerine çalışılıyor mu?'' sorusuna karşılık Orgeneral Büyükanıt, ''Çalışılıyor, yani direktif demeyelim ona, ama bazı şeyler üzerinde çalışılıyor'' dedi.

Askeri planlamanın bir direktifle başladığını, bu direktifte hedefin, amacın bulunması gerektiğini anlatan Orgeneral Büyükanıt, ''1974'te Silahlı Kuvvetler'e 'Kıbrıs'a git şu hatta kadar ele geçir' denilmiştir. Onun üzerine askeri planlamacılar oturur plan yapar. Şu anda da bazı şeyler üzerinde çalışıldığını ifade etmek istiyorum'' dedi.

''Siyasi direktif size geldi. Siz onun üzerinde çalışma mı yapıyorsunuz?'' sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, ''Ben istedim. Sen istedin diye bir şey yok. Otuyorsunuz konuşuyorsunuz. Görüştüğünüz kimseler bir şeyler söylüyor. Siz bir şeyler söylüyorsunuz. Çalışma budur. Onun üzerine oradan çıkan sonuçlara göre bazı hazırlıklar yapıyorsunuz'' diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin ''Anladığım kadarıyla bir direktif alınmış ve planlamalara başlanmış değil'' sözleri üzerine Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Genel Sekreterliği döneminde 33 askerin şehit olduğu bir olayı uzun bir süre bir basın mensubu ile görüştüklerini, basın mensubunun ayrılırken ''Paşam çok güzel konuşuyorsunuz da, hiçbir şey söylemiyorsunuz'' dediğini ifade etti.

 Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ şu bilgileri verdi:

- Kış ve bahar aylarında da TSK operasyonları devam etti...

- Terör örgütü şimdiye kadar 5 kez sözde ateşkes ilan etti.. Teröristler başları sıkıştıkça ateşkes ilan ediyor...

- Geçen yıla nazaran terör örgütünün eylemi yüzde 60 artmıştır...

- Terör örgütünün 264 mayınlı saldırısı olmuştur. 184'ü yakalandı. Mayınlı saldırının yüzde 70'e yakını önlendi..

- Yılbaşından bu yana 64 şehit verdik... El yapımı patlayıcılarla mücadele gerçekten zor... ABD ordusu bile, Irak'ta el yapımı patlayıcılarla başedemiyor.. ABD ordusunun da kayıpları bu patlayıcılarlardan oluşuyor...

KOMANDA TUGAYLARI PROFESYONEL OLACAK

Başbuğ , PKK'nın son dönemde artan eylemlerinin daha çok Siirt ve Şırnak'ta yoğunlaştığına dikkat çekti ve Kuzey Irak'taki PKK'lıların sayısının da 2,800-3,100 dolayında olduğunu vurguladı.

Başbuğ, PKK'nın son dönemde eylemlerindeki artışın, "Türkiye'nin Irak'taki gelişmelerden dikkatini belirli ölçüde uzaklaştırdığını" vurguladı. Orgeneral Başbuğ "Bütün komando tugayları profesyonel olacak" diye konuştu.

ER VE YEDEK SUBAYLAR KOMANDO YAPILMAYACAK

Başbuğ 6 tuagın tamamının profesyonel askerlerden oluşacağını vurgulayarak artık yedek subayların sadece iç güvenlik birliklerinde görev alacağını da belirtti. Bu tugaylarda erlerin de görev almayacağını ifade eden Başbuğ, "Bunların karşılığı olarak uzman erbaşlar görev yapacak" dedi.

Buna göre:
- Mayıs 2008 tarihinden itibaren Güneydoğu'da iç güvenlik harekat bölgesindeki komando birliklerinde yedek subaylar bulunmayacak.

- Mayıs 2009'dan itibaren er ve erbaşlar görev almayacak, terörle mücadele büyük bir profesyonel güç haline getirilecek. Erbaş ve erlerin yerine uzman çavuşlar görevlendirilecek.

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay Başkanlığı Isparta'da basın toplantısı düzenleyecek.

Büyükanıt'tan sürpriz açıklama...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı'nın Isparta Eğirdir'e düzenlediği basın turu kapsamında bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.


Güneydoğu'ya gönderilen askerlerin iyi yetiştirilmediği iddialarının asılsız olduğunu belirten ve askerlerin nasıl bir eğitimden geçtiğini basına tanıtan Genelkurmay Başkanlığı, bu kapsamda Eğirdir Dağ, Komando Eğitim Merkezi'ndeki bilgilendirme turuna bugün de devam edecek.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ bugün Eğirdir'e gelip gazetecilerle sohbet edecekti ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Eğirdir'e geldi.

Az sonra Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Eğirdir Dağ, Komando Eğitim Komutanlığı'nda gazetecilerle sohbet edecek askerlerin nasıl eğitildiği konularında bilgi verecek. Genelkurmay Başkanı Güneydoğu'daki son gelişmelerle ilgili olarak da görüşlerini açıklayacak.



kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 18:29:04
Güncelleme :27 Haziran 2007 Çarşamba 18:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELAMİ DAL IP: 81.213.105.xxx Tarih : 27.06.2007 15:37:47
EVET PAŞAM MÜTTEFİKLERİMİZ PKK YA DESTEK VERİYORLAR BİZ DE HALA ONLARA YARANMAK İÇİN UYUM YASALARIYLA UĞRAŞIYORUZ. İÇLER ACISI BİR DURUMDAYIZ. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

ismail IP: 85.106.231.xxx Tarih : 27.06.2007 22:07:46
Sayın komutanlarım sizinle gruru duyuyor bu yüce Türk milleti, terör sazece TSK nın üzerine atılmış, diğer ukumların umrunda bile değil, Hatta hükümet hiç ilgilenmedi destek yerine köstek oldu. K.Mükremin bey birinci yorumunuza katılmıyorum. Biz dirayetli olmamız lazım. Eğer çaydırıcı güçün yoksa kasım ayından sonra ne olacağını göreceğiz kerküt referandumunda, TSK önünü gören kurumumuzdur. Bağımsızlığımız için şehitler vereceğiz fakat kimsenin eğemenliği altına girmeyeceğiz. Irak ın kuzeyinde kürdistan kuruldu sen daha ne bekliyorsun. Sayın Genelkurmay başkanımız diyorki, Irak a girmekle terör bitmez darbe vururuz diyor doğru. Sen düşmanına darbe vurmassan sonu ne olur düşündün mü? Terörün bitmesi için Devlet otoritesi çok önemli terörle uğraşan kurumlarımıza kanunumuz yetki vermeli, Daha bizim Terörle mücadele kanunumuz yok. İngiltere polisi şüpelendiği terör konusundaki şahsı 90 gün gözaltında tutuyor. Ya biz...

K. Mükremin BARUT IP: 88.254.129.xxx Tarih : 27.06.2007 20:10:09
ZAFER UĞUR BEYEFENDİNİN DEDİKLERİNE KATILIYORUM. ULUS'TAN KUĞULU PARKA KADAR İKİ SIRA VE 5 MT ARALIKLARLA DARAĞAÇLARI KURALIM. BÖLÜCÜLERİN DESTEKÇİSİ OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ HERKESİ BUNLARA ASALIM. İBRETİ ALEM İÇİN DE BİR HAFTA ASILI KALSINLAR. BU İŞİ KIŞIN YAPALIM Kİ CESETLERİ KOKUP ETRAFA RAHATSIZLIK VERMESİN. PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINDAN ŞÜPHE ETTİĞİMİZ TÜM KÖYLERİ YAKLIM. DAHA ÖNCE 3500 KÖY VE MEZRA YAKILDI. BİR 3500 DAHA YAKILSA NE OLUR ? KÖYÜ YAKILANLARA ÖZEL BİR KİMLİK BELGESİ VERELİM Kİ İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE BURSA GİBİ BÜYÜK KENTLERE GÖÇ ETMESİNLER. BURALARDAKİ AHALİNİN DE HUZURU BOZULMASIN. ÖNCEDEN BU HATAYI YAPMIŞTIK. ŞİMDİ KAP KAÇIN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ. ALLAH MUHAFAZA YARIN BU KAPKAÇCILAR BÜYÜDÜKLERİNDE MAFYA OLURLAR. BU DAHA DA KÖTÜ. KULAKLARI ÇINLASIN TANSU HANIMIN İSTANBUL'DAKİ KÜRT İŞ ADAMLARINA KARŞI BİR PROJESİ VARDI. ONU BU İŞLERDE DANIŞMAN YAPALIM. DEMİREL TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜRT ŞEHRİ İSTANBUL DEMİŞTİ. ÇÜNKÜ BURADAKİ KÜRTLER; BİR MİLYON NÜFUSLARIYLA DİYARBAKIR'DAN FAZLALAR. İSTANBUL'DAN TÜM KÜRTLERİ ÇIKARALIM. MAHKEMEYE FALAN GEREK YOK ŞÜPHELİ GÖRDÜKLERİMİZİ HEMEN KURŞUNA DİZELİM. MUSTAFA MUĞLALI PAŞANIN YAPTIĞI GİBİ. DOĞU VE GÜNEYDOĞULULARIN ÇOCUKLARINI ÜNİVERSİTE SINAVLARINA SOKMAYALIM. BOŞTAN YERE OKUMASINLAR. KENT HABER OKUYUCULARI; LÜTFEN YARATICI ZEKALARINIZLA BU FİKİRLERİME, GELİŞTİRİCİ KATKILAR KOYUNUZ. KENDİMİZİ ÖYLE DOLDURUŞA GETİRELİM Kİ, BUNDAN YİRMİ YA DA KIRK SENE SONRA OLANLARA BAKIP "YAHU BİZ NE YAPMIŞIZ ? KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMIŞIZ. ÜLKEYE ZARAR VERMİŞİZ" DEYİP PİŞMAN OLMAYACAK KADAR KİNİMİZ DERİN OLSUN. ALLAH BU CENNET VATANA, AKLI BAŞINDA, YURT SEVER VE EMPERYALİZME UŞAKLIK ETMEYEN YÖNETİCİLER VERSİN. AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN, ORTDOĞUDA, KENDİSİNE YAKIN GÜÇLÜ BİR KÜRT DEVLETİ KURMA PROJESİNİN VAR OLDUĞUNU İLKOKUL ÇOCUKLARI BİLE BİLİYOR. İŞTE BÖYLE BİR DÖNEMDE UZLAŞMA, SİYASİ ÇÖZÜM ÜRETME YERİNE AYRIŞMACILIĞI TETİKLEYEN, KAVGA VE HUSUMETİ ÖN PLANA ÇIKARANLAR SİZCE KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR. HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN Kİ, KENT HABERE YAZDIĞIM HER YORUMU "SAVE" EDİYORUM. YANİ SAKLIYORUM. YAZDIKLARIMLA ÇAĞA TANIKLIK ETMEK İSTİYORUM. BU MESELEYİ TOPLA TÜFEKLE 22 YILDIR BİTİREMEYENLERİN, SAVAŞMAK İÇİN SİYASİ DESTEK İSTEMEK YERİNE,İŞLERİN SİYASİ ÇÖZÜMLE BİTİRİLMESİNİ TALEP ETMELERİ DAHA DOĞRU DEĞİL Mİ ? . Mükremin BARUT 27 Haziran 2007

yahya KOÇ IP: 81.215.23.xxx Tarih : 27.06.2007 22:37:26
Paşalarımız dert küpü olmuşlar.Bunu biz biliyoruz,olmuşlar değil oldular.Siyasi kararlar olmadan adım atmak yasak.Bitiremeyiz ama darbe vururuz deniliyor.Bence büyük başarı olur.Yani hiç bir şey yapmamanın yanında.22 yılın bilançosunu bir yıllık Komut kademesine yüklemek gafletin en büyüğü olur.Dünyadan bihaber yaşamanın açıkçasıdır.22 yıllık iktidarlara bakmak en iyisi.Bir Başbakan kalkarda "Genel Kurmay Başkanlığı bana bağlı bir Kurumdur" derse ne yapılabilir ki.Soruyorum size.Paşanın dediği doğrudur.Yani her meslekten (adını öyle koyalım) kişiler yardım ediyor.O kişilerin geçmişine iyi bakmak lazım.Yani Muhtar,İmam v.s.Böyle görevlere gelen kişilerin vatanperver veya din görevlisi başka bir şey bilmez veya kötülük yapmaz olduklarının garantisimidir.Bizler düşüne düşüne seçtiklerimizi TBMM.'ne gönderiyoruzda ne oluyor.Hepsi asli görevinimi ifşa ediyor yoksa cep doldurup keyifmi çatıyor."EL KALDR,EL İNDİR,SALONU BOŞALT,KAOS YAPMI"Yoksa işledikleri suçun cezasından kurtulmak;seçmene karşı kraldan daha kralcı olmak gayretimi.Milis,terörist ve gerilla aynı b..k.Ben şunu iyi hatırlıyorum.12 Eylül 1980 sonrası "Devlet Başkanı" sıfatı ile Kenan EVREN,şu olay sonrası:Nato ülkelerine silah destekleme proğramına (MADE IN USA nın)göre Türkiye daha fazla silah satın alması gerekirken CONİLER Yunana daha çok satış yaptılar.Burada NATO içindeki denge bozuluyordu.Bir kez MADE IN USA uyarıldı.Olmadı."NATO İLE OLAN SÖZLEŞMELERİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKMEKTEDİR" deyince bir gecede her şey değişti.Ama Kenan EVREN Devlet Başkanı sıfatı ile söyledi bunu.Genel Kurmay Başkanı değildi.Kuvvet Komutanlıkları ataması yapılmıştı.Yani diyeceğim şudur:Cumhur Başkanı ve Başbakan bu gibi çıkışı yapmalıdır.Genel Kurmay açıklama yapıyor (sınırlı)siyasiler havayı yumuşatma gayretine düşüyorlar.Bu nasıl devlet yönetmek yahu.Hasan CEMAL'e gelince.Solcuyum der,Sosyal Demokratım der kaymağı götürür.Kitapları çok satar.Çalıştığı Cumhuriyet bile dışladı adamı.Eğer her yazara inanırsak;Kur'anı Kerime "Şeytan Ayetleri" diyen var,ben son peygamberim diyen var,Mehdi benim diyen var.Atatürkçüyüm deyip;Atatürke hakaret eden var (N.H.R.),Milliyetçiyim deyip Vatana,Bayrağa küfreden var.Hangisine inanalım.Koyu Müslümanım (Ne demekse)deyip Allaha ve dine söven var.Kime inanalım.Okuyalım ama inanmayalım.Devletimiz tarafından onaylanmamış olaylar çarpıtılmıştır derim acizane.Eğer asker o olayı yaptı kabul edersek nedenini iyi bilmelidir ki "YALAN" yazı o.Kitapların o bölge isanitarafındanda aılını azı ortamlarda belge gibi kullandırma gayreti.Geçen ıl böylebirine Nobel Edebiyat ödülü verilmedimi.Ha Bu ödül sadece Vatanı aleyhinde yazanlara veya o tarz çalışmaları olanlara verilir.Alanları araştırın.:HER ZAMAN DEDİĞİM VE KENTHABER YORUMLARIMDADA YAZDIĞIM ŞUDUR:"ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ TEKRAR İYİ OKUYUN.CEVABINI SON KISIMLARDA BULACAKSINIZ"Çıkar uğruna Vatana ihanet edenler....şeklinde başlar.Bize düşen sakin olmaktır.Ordumuz gereğini söylüyor ve iktidarlardan yanıt bekliyor.Saygılarımla.

oflu fatih IP: 84.63.181.xxx Tarih : 28.06.2007 00:35:34
MÜKREMIN BEY HIKAYEYI ASAN YAZINIZDAN HICBIR SONUC BULAMATIM YANI YANI PKK YANDASLARINI NEREDEYSE YANIMIZA ALIB AMAN KARDES BIR TAHA YAPMA GIBI YALVARACAKMISIZ ÖYLEMI YOK EFENTIM EKONOMIK SORUNLARTAN DOLAYI DAGA CIKMISLAR SIZ ONU BIR GECIN YA KARDESIM SORSANA KIMIN SIYONIST USAKLIGINI YAPIYORSUNUZ ISIN YOK DIYE KIM SANA TÜRK MEHMETCIGINE TÜRK VATANDASINA MERMI SIKMA YETKISI VERIR PARANIZ YOKSA ADAM GIBI CALISIRSINIZ DAGA CIKMAZSINIZ NOT SIZ BU KÜSTAHLARI BIRDE BENIM GIBI ALMANYADA TANIYACAKSINIZ NASIL TÜRK DÜSMANI OLTUKLARINI O ZAMAN SAYFALARCA KORUMA SEKLINDE YORUMLAR YAPMAZSINIZ oflu fatih

abdullah saka IP: 88.232.38.xxx Tarih : 27.06.2007 20:41:44
Değerli Büyükanıt Paşam doğru söylüyor söylemesine de.Bunca yıldır ne yapıldı askerlerde başta olmak üzere siyasiler ABD nin AB nin paçasından ayrılmadılar .İşleri güçleri milletin maneviyatları(başörtüsü,din yaşama arzusu gibi)ladımı şimdimi akıllarına geldi terör.Gine de ben şu anki paşalara güveniyorum.Bu tür açıklamaları yapmaları sevindirici..Artık şu iyi bilinsin milletin değerleri,yle uğraşacağınıza milletin geleceğıyle uğraşın..inşallah bu sorunlar bu paşalarla mhp çözer ..allah yardımcımız olsun....

K. Mükremin BARUT IP: 88.254.129.xxx Tarih : 27.06.2007 15:25:11
"12 Nisan'da, K. Irak'a operasyondan fayda sağlarız dedim, yine aynı görüşteyim..." BU SAVAŞIN MASRAFLARI KİMİN CEBİNDEN ÇIKACAK ? "K. Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemeyiz, ama darbe vururuz!" PKK'YI BİTİRİRİZ DİYEMİYORSANIZ YAZIK DEĞİL Mİ BU ÜLKENİN GENCECİK FİDANLARINA. 3 AYLIK EĞİTİM ALMIŞ MEHMETÇİĞİ 22 YILDIR SAVAŞAN ADAMLA KARŞI KARIŞIYA BIRAKIYORSUNUZ. DARBE VURUNCA NE OLACAK ? PKK'YA MİLİS GÖNDEREN KAYNAK KURUTULMADIĞI SÜRECE YİNE İŞSİZ GÜÇSÜZ PEK ÇOK GENÇ DAĞLARA ÇIKACAK. "Bunun için de siyasi hedef olması lazım... Askeri hareket bir siyasi hedefin parçasıdır." SİYASİ HEDEFİ KİM SAPTAYACAK ? AKP YA DA CHP Mİ "GİT SAVAŞ DİYECEK" BU SORUMLULUĞU KİM ALMAK İSTER ? "İşbirlikçileri terörle mücadeleyi olumsuz etkiliyor!" BU CÜMLEDEN ANLIYORUZ Kİ PKK'NİN T.C. SINIRLARI İÇİNDE ÇOK SAYIDA İŞ BİRLİKÇİSİ VAR(MIŞ)BU DA GEÇTİĞİMİZ 22 YIL İÇİNDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALAR SONUCU OLDU. ASKER KÖYLÜNÜN GÖZÜ ÖNÜNDE KÖY MUHTARINA İNSAN DIŞKISI YEDİRİYORSA (HASAN CEMAL'İN "KÜRTLER" KİTABINI OKUYUN)HALK DEVLETİNE NASIL ISINACAK. BU EYLEMİ YAPAN KİŞİ/KİŞİLER, YANİ KÜRTLERİ DEVLET DÜŞMANI YAPMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMAYANLARIN YURT SEVER OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ ? YÜCE TÜRK ULUSUNUN ŞEREFLİ EVLATLARI BAKIN BÜYÜK ANIT NE DİYOR ? "Bölgede bazı imam ve muhtarlar bile teröristlerle işbirliği yapıyor." PEKİ YA DEVLETTEN MAAŞ ALAN KORUCULARINA NE DEMELİ ? DAHA İKİ GÜN ÖNCE BİR KORUCU PKK'YA TESLİM EDİLMEK ÜZERE PEK ÇOK SİLAH VE MÜHİMATLA YAKALANDI. "Dağdaki bir teröristin bölgede yaşaması için 10 tane işbirlikçisine ihtiyacı var.." EKSİK SÖYLEMİŞ BİR LAF. 500 TANE DE SEMPATİZANI VAR. GÜNEYDOĞUDA SAĞCISI SOLCUSU KİM OLURSA OLSUN PKK'LI MİLİSLERE TERÖRİST YERİNE GERİLLA DİYOR. "Dış desteği olmayan terör örgütlerinin asla yaşama şansı yoktur." BU LAFI ETMEK İÇİN 22 SENE GEÇ KALMIŞ DURUMDASINIZ. GÜNEY DOĞU SORUNU, KISACASI KÜRT SORUNU HOT-ZOT'LA ÇÖZÜLEMEZ. SİYASETLE VE DEMOKRASİ İLE ÇÖZÜLÜR.K. Mükremin BARUT 27 Haziran 2007

kutay kuyucu IP: 85.104.203.xxx Tarih : 27.06.2007 20:17:54
sayın komutanlarım sizin emirleriniz doğrultusunda sonuna kadar savaşmaya hazırırz.. ancak artık yasal çerçeveler yeterli olmuyor..artık bizde vuralım belden aşağı ... yeter bu vatan evlatlarına her gün ölüyoruz .... peşmerge lideri nasıl kafa tutar bize ... artık onların sonu olmayan bu yolda daha az kayıpla işlerini bitirmek zorunrayızzz . BU VATAN SAHİPSİZ KALMAYACAK. BU VATANI CANINMIZI VEREREK KORUYACAZ... BİZ TÜRKÜZ UNUTMASINLARKİ BİZİM EGEMENLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLER GEREKİRSE DÜNYAYI YIKARIZ BİZ DÜNYAYA HÜKMETTİK ZAMANINDA .. EĞER SABRIMIZ DAHA ÇOK ZORLANIRSA DÜNYADA YİNE BİZİM BORUMUZ ÖTER...

zafer ugur IP: 85.216.79.xxx Tarih : 27.06.2007 16:20:56
Deyerli pasalarimiz artik icraat istiyoruz.Bölücülerin icerde ve disardaki destekcilerini herkes biliyor cok yüksek seviyede olanlarda var.gereyini yapalim ankaranin göbeyine daragacini kuralim, bu isi hep beraber yapalim dünya aleme ibret olsun.abd nin incirlikteki görev süresi bir yil daha uzatildi,habur kapisindan teröre her türlü destek gidiyor halen acik tik yok Ab gereyini yapiyor türkiyede tik yok,vakit geldi yarin gec olabilir!!!!!!