15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Nafaka isteyen eşini bıçakladı

SAMSUN’da adliye çıkışında eşini bıçaklayan 28 yaşındaki İbrahim Çat, öldürmeye teşebbüs suçundan ilk kez hakim karşısına çıktı. Çat, eşini öldürme niyetinin olmadığını söyleyerek, “Bana boşanma davası açarak bin YTL nafaka isteyince sinirlendim. Konuşurken de bana küfür edince kendisini bıçakladım. İsteseydim kendisini çok rahat öldürebilirdim” dedi. Duruşmaya katılan 27 yaşındaki İlkay Çat ise, eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Onun elinden beni babam kurtardı” dedi. Duruşmada olaya tanık olan basın mensupları da dinlendi.


Samsun’da iki çocuk annesi İlkay Çat, anlaşamadığı 10 yılık eşi İbrahim Çat 6 ay önce boşanma davası açtı. 4 ay öncede 2’nci Aile Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya gelen taraflar, adliye çıkışında tartıştı. Tartışma sırasında İbrahim Çat, montunun içinden çıkardığı meyve bıçağını genç kadının sırtına ve kalçasına üç kez sapladı. Hafif yaralanan İlkay Çat, hastaneye kaldırılırken, İbrahim Çat ise adliyede görev yapan polislerce yakalandı. Adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan ömürboyu hapis cezası istenen Çat, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak ilk kez hakim karşısına çıktı. Çat duruşmada, “Duruşma çıkışı yanına giderek işsiz olduğum için benden istediği bin YTL nafakadan vazgeçmesini ve çocukları bana vermesini istedim. Ancak, kendisi bana ‘adi, şerefsiz, o.... çocuğu’ diyerek küfür etti. Ben de o sinirle yanımda bulunan meyve bıçağıyla sırtına bir kaç kez vurdum. Amacım onu öldürmek değildi. İsteseydim bunu çok rahat yapabilirdim” dedi.

Duruşmaya katılan İlkay Çat ise eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Duruşma bitiminde koşarak çıktı. Beni daha önce de ‘boşanma davası açarsan seni öldürürüm’ diyerek tehdit ettiği için ben 5 dakika sonra babamla birlikte çıktım. Merdivenlerden inerken yanıma gelip, çocuklar için tekrar başlamak istediğini, ayrılmak istemediğini söyledi.

Ben de kabul etmedim. Seni öldüreceğimi söylemiştim diyerek karnıma bıçağı salladı. Geri çekilerek kurtuldum. Polislerin yanına giderken de kolumdan tutup beni bıçakladı. Babam beni kurtarmasaydı daha kötü şeyler olabilirdi” diye konuştu. Sanığın ifadeleri doğrultusunda olaya tanık olan iki basın mensubu da duruşmada tanık olarak dinlendi. Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 14:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?