28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Namus bekçileri'ne ceza

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğünün, ”toplum içinde hoş karşılanmayan davranışlarda bulundukları” iddiasıyla Talip S. ve kız arkadaşı Yeşim Y'den savunmalarını isteyen 2 öğretim görevlisi hakkında açtığı soruşturma tamamlandı. Verilen kınama ve uyarı cezaları, öğretim görevlileri ve Talip S. ve Yeşim Y'yi darp ettiği öne sürülen öğrencilere tebliğ edildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğünün talimatıyla olayı açıklığa kavuşturmak için Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Gürsel'in başkanlığında oluşturulan soruşturma komisyonu, fakültedeki kavganın soruşturulması için görevlendirilen Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan Buldur ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Göre'yi, kavgaya neden olduğu iddia edilen öğrenciler yerine Talip S. ve Yeşim Y'den savunma istedikleri için hatalı buldu.

Komisyonun hazırladığı raporu değerlendiren Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu, Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan Buldur'a, ilgili disiplin yönetmeliği gereğince “aylıktan kesme” cezası verdi. Buldur'un daha önce ceza almadığını göz önünde bulunduran kurul, bu cezayı “kınama” cezasına çevirdi. Yrd. Doç. Dr. Zehra Göre'ye ise “uyarı” cezası verildi. 

Talip S. ve Yeşim Y'yi tartakladıkları öne sürülen öğrenciler Abdullah Kurtuş S'ye “kınama”, Emre E'ye ise “uyarı” cezası veren Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu, ilgili kararları bu 2 öğrenci ve öğretim görevlilerine tebliğ etti. 

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, SÜ'de daha önce bu tür olayların on katının yaşandığını, tüm bu olayların önünü geçebilmek için üniversitede değişim yarattıklarını söyledi. 

Öğrencilerin demokratik ortamda, rahat ve huzurlu şekilde eğitim alması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Okudan, “Bu tür olaylarla değil, demokrasimizle anılmak istiyoruz. Türkiye'yi bırakın, ABD'de eğitim almış, kaliteli öğretim üyeleri bile artık SÜ'yü tercih ediyor. ÖSS'yi kazanan öğrenciler de tercih yaparken SÜ'yü ilk sıralarda yazıyor. Bu bizim başardığımız değişimin sonucudur” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Talip S. (25), 16 Mayısta SÜ Eğitim Fakültesinin dekanlık binası giriş katında kız arkadaşı Yeşim Y. ve diğer arkadaşlarıyla otururken, ”kız arkadaşının omzuna elini attığı” için bir öğrencinin kendisini uyardığını, çıkan tartışmanın ardından da darp edildiğini öne sürerek, şikayetçi olmuştu.

Rektörlüğün talimatıyla darp olayına karıştığı öne sürülen öğrenciler hakkında soruşturma açmak için oluşturulan Komisyonun Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan Buldur, Talip S. ile Yeşim Y'den de ”toplum içinde hoş karşılanmayan davranışlarda bulundukları” iddiasıyla savunmalarını istemiş, öğrencilerin durumu Rektörlüğe bildirmesinin ardından, çalışmayı yürüten öğretim görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştı.
aa
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 14:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?