16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

NATO'dan Türkiye'ye İran başvurusu

NATO'nun, İran'a yönelik olası bir saldırıda, Türkiye'den hava sahasını açmasını istediği öne sürüldü.

Kuveyt'te yayımlanan El Siyasa gazetesi, Körfez'deki üç Arap ülkesi; Katar, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, olası bir saldırıda, hava sahalarını kullanma izni vereceğini yazdı.

Gazete, NATO'nun, Ankara'dan da hava sahasını açmasını talep ettiğini iddia etti.

Haberde, NATO'nun, bir kara harekatı olması durumunda, Türkiye'den hava alanları ve sınırlarını da açmasını isteyeceği ileri sürüldü.

İran'a yeni yaptırım tartışılıyor

BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya'nın dışişleri bakanları pazartesi günü Londra'da, nükleer çalışmalarını durdurmayan İran’a yeni yaptırımları görüşecek.

İran yönetiminden ise yeni ''geri adım yok'' mesajları geldi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ''nükleer trenin freni ve geri vitesi yok'' dedi.

Konuşmasında Batı dünyasını İran'a karşı komplo kurmakla suçlayan Ahmedinecad, başta domates olmak üzere birçok üründeki fiyat artışının da sorumlusunun nükleer programlarını durdurmaya çalışan Batı olduğunu iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Manuçehr Muhammedi de yeni bir BM kararının bile nükleer programlarını durduramayacağını belirterek, "Savaşa bile hazırlıklıyız" dedi.

ABD, İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığını iddia ederken, Tahran yönetimi suçlamaları reddediyor.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 01:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLUFAHRI IP: 84.63.179.xxx Tarih : 26.02.2007 06:32:51
BEN SAHSEN KARSIYIM IRANA YAPILACAK OLAN SALTIRIYA NIYEMI SAYET IRANIN O KATAR TEHLIKELI SILAH YAPMASINI BILSE IDI COKTAN ABD YE REST CEKMISTI IKINCISI BÖYLE BIRDURUMDA RUSYA ISBIRLIKCI OLURDU ABD ILE BUNLAR SADECE ORTA DOGUNUN SON SENARYOLARI NEDEN SENARYOLARI CÜNKÜ ATOM KONUSUNDA ÖNDE KUZEY KORE GELIYOR NEDEN ABD NIN SESI CIKMIYOR TÜRKIYE BU KONUTA COK TIKKAT ETMELI IRAK ÖRNEGI ORTADA IRANDA AYNI SEKILDE OLURSA SINIRLARIMIZDA KÜRT DEVLEDI KACINILMAZ OLUR VE ÖMÜR BOYU DÜSMANLIK BITMEZ CÜNKÜ BIR SONRAKI HETEF BIZIZ KESINLIKLE HAVA SAHASINI VEYA SINIRLARIMIZI ABD VE YANDASLARINA ACMAMALIYIZ OLAN BIZE OLUR ONLAR CEGER GITER BEYLER YAHUTILIK SIYONIZMINI OKUYUN YANI ISRAIL TEVRADINI HETEFLERINDE BIZ VARIZ CÜNKÜ ONLARIN INANCLARI GEREGI DÜNYADA BÜTÜN HERKES SADECE YAHUDILERE CALISIR GERISI GÖLETIR VE KITAPLARINDA NIL NERHRI NE KATAR OLANYERLER HEBSI ONLARA AITMIS YANI BUDEMEK TÜRKIYENIN ANADOLU TABIR ETTIGIMIZ YER VE SIYONIZIMDE SADECE SAVASMIYACAKSIN DIYE BIR OLAY YOK YAHUTU HARIC GERISINI YOK EDECEKMISSIN HATIRLIYALIM IKI ASKERDEN SEBEB YAPTIKLARINI YENI OLMUS BUGUN IRAN YARIN BIZ YORUM SIZIN SAYGILAR