20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Neden önce Müslüman dediniz

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ailesinin "Müslüman ve Türk" olduğuna ilişkin açıklamasını, şöyle değerlendirdi:

"Cumhurbaşkanımızın Türkiye devleti ve hükümetinin, işlemediği en büyük insanlık suçunu işlediğini kabul edenleri, bundan sonraki süreçte tazminat ve toprak taleplerine yol açabilecek faaliyetleri desteklemek ve teşvik etmek gibi bir lüksü olamaz. Benim itirazım o noktadadır. Bir insanın kendini ne hissettiği önemlidir. Bu da davranışlarla ispat edilir. Ermenilere soykırımı kabul eden imza kampanyasına karşı çıksın. ’Türkiye devletinin resmi tezi budur ey halkım, benden başlayarak tüm vatandaşlar bu tezin arkasında durmalıyız’ desin. Bu dik duruşu görmek ve duymak istiyorum. Eylemimin amacı buydu.

Önce Türk’üm demesini beklerdim


Ben Cumhurbaşkanından etnik kimliğini açıklaması talebinde bulunmadım. Yemin ettiği Anayasayla ona verilmiş görevi, yani Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletini koruma, kollama görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledim. Aksi davranışların ülkeye zarar verdiğini söylemesi gerekir. Ben sözümün arkasındayım, bedeli neyse öderim." Arıtman, Gül’ün açıklamasında ilk kimlik olarak Müslüman olduğunu söylemesinden de üzüntü duyduğunu belirtti. Arıtman, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin cumhurbaşkanı olarak önce ’Türk’üm" demesini beklerdim" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail yılmaz IP: 78.164.98.xxx Tarih : 23.12.2008 10:20:58

Eğitim cehaleti almış ama eşeklik miras kalmış.Böyle bir deyim mi ne vardı sayın millet vekilim.BENDE LAFIMIN ARKASINDAYIM .