17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Nevruz'u kana bulayacaklardı!

Van'da Nevruz'un kutlanacağı İtfaiye Meydanı yakınlarında sabah erken saatlerde patlayıcı madde bulundu. Polis olay yerinde patlayıcıyı imha etti.Vali Münir Karaloğlu, patlayıcının miktarı ve cinsi konusunda araştırmaların sürdüğünü ve konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

BULUNAN BOMBA ZAMAN AYARLI

BDP’nin nevruz kutlaması yapacağı Van İtfaiye Meydanı yakınında bulunan patlayıcı ile ilgili Van Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada dedektör köpeklerinin tepki vermesi ile bulunan patlayıcının 1 kilo 850 gram A-4 olduğu, el yapımı, parça tesirli zaman ayarlı bombanın etkisiz hale getirildiği belirtilirdi. Müdahaleden sonra yapılan incelemede şeffaf renkli bidon içerisine yerleştirilmiş 1 kilo 850 gram A4 plastik patlayıcı madde ve içerisinde parça tesiri amacıyla konulmuş çok sayıda metal çivi, dijital saat, 9 voltluk pil, 1 elektrikli kapsül (fünye) elde edildiği ifade edildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"20.03.2012 günü ilimizde Diyarbakır ve İstanbul’da yapılmaya çalışıldığı gibi PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda; örgüte müzahir şahıslar tarafından nevruz kutlamaları adı altında molotoflu ve taşlı eylemler yapılacağı, bu kutlamalar esnasında ve sonrasında çeşitli provokatif olaylar yapılacağı istihbaratı alınması üzerine ilimiz giriş ve çıkışlarında ayrıca şehir içerisinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince geniş çaplı önlemler alınmıştır. Bu önlemler çerçevesinde yasa dışı gurupların sözde nevruz kutlamasını yapacağı yer olan ilimiz Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan İtfaiye Meydanı ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Saat 07.30 sıralarında bomba imha ve inceleme ekiplerimizin detektör köpekleri ile yapmış olduğu kontroller esnasında Hidayet Caddesi girişi Behiye Şavur Camii karşısında bulunan dükkanların arka kısmındaki boş arazide örgüt mensupları tarafından yerleştirildiği değerlendirilen siyah renkli poşete dedektör köpeklerinin tepki vermesi üzerine gerekli çevre emniyeti alındıktan sonra bomba imha ekiplerince usulüne uygun müdahale yapılmıştır. Müdahale neticesinde; el yapımı parça tesirli zaman ayarlı bomba etkisiz hale getirilmiştir."

 

 

...
Yayın Tarihi : 20 Mart 2012 Salı 11:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?