22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Nijerya'da 2 Türk kaçırıldı

Nijerya'da çalışan iki Türk mühendis İlker İzci ve Murat Orhan fidye için kaçırıldı. Nijerya Devlet Başkanı devreye girdi.

Nijerya'da iki Türk mühendis kaçırıldı

Geçici görevle Nijerya'da çalışan iki Türk mühendis önceki gece kaçırıldı. Fidye için kaçırıldığı sanılan mühendislerin kurtarılması için Dışişleri çalışma başlattı.

Nijerya'da, 2 Türk mühendisin, petrol bölgesi Niger deltasındaki Port Harcourt kentinde silahlı militanlar tarafından önceki gece otomobilleri durdurularak kaçırıldığı açıklandı. Kaçırılan mühendisler İlker İzci ile Murat Orhan'ın, Nijerya'da İtalyan petrol şirketi AGİP'in ortağı olan Merpa'nın elektrik ve iletişim işlerini yaptıkları öğrenildi. Merpa İletişim Hizmetleri Limited Şirketi Genel Müdürü Tuncer Şahin şöyle dedi: "Biz yıllardır bu ülke ile iş yapıyoruz. Nijerya ile Türkiye arasında hiçbir problem yok. Kaçırılan mühendislerimizin yanlış kaçırıldığını düşünüyorum. İngiliz, Fransız, İtalya... diye kaçırılmış olabilirler. Bu nedenle kısa zamanda bırakılacaklarını düşünüyorum." Şahin, kaçırılan mühendislerden İlker İzci'nin 32 yaşında olduğunu ve 10 yıldır firma bünyesinde çalıştığını, Murat Orhan'ın 28yaşında olduğunu ve 1 yıldır firma bünyesinde çalıştığını, bekar olan iki mühendisin geçici görevle Nijerya'da çalıştıklarını bildirdi.

DIŞİŞLERİ DEVREDE 

Fidye için kaçırıldığı düşünülen iki Türk mühendisin kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı ile Nijerya istihbarat birimleri de yoğun çalışma içinde. Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi de bugün Nijerya Devlet Başkanı ile görüşecek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de dün "Şundan herkes emin olsun ki, ilk dakikadan itibaren haberimiz olmuştur ve bununla ilgili bütün çalışmalar başlatılmıştır" dedi. Diplomatik kaynaklar Nijerya'da kaçırılmaların ardında genelde fidye isteminin yattığını, ölümle sonuçlanmadığını belirtirken, dün akşama kadar, Türk mühendisleri için henüz bir fidye talebinde bulunulmadığı öğrenildi.


Evren MESCİ/ sabah
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 09:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?